USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі підприємці заплатили 22 мільйони гривень за право продавати алкоголь і тютюнові вироби

Запорізькі підприємці заплатили 22 мільйони гривень за право продавати алкоголь і тютюнові вироби

За перше півріччя до місцевих бюджетів Запорізької області надійшло 22,2 мільйона гривень плати за ліцензії.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС в Запорізькій області.

Зокрема, 6,2 мільйона сплачено за ліцензування оптової торгівлі алкогольною продукцією та тютюновими виробами, 16 мільйонів – на право роздрібного продажу підакцизних товарів.

Майже 60% із загальних надходжень отримав міський бюджет Запоріжжя – 13 мільйонів, підприємці та підприємства Мелітопольського і Веселовського районів направили в скарбницю громад близько трьох мільйонів, Бердянського і Приморського – 2,8 мільйона, Енергодарського, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – мільйон гривень.

З початку року фахівці фіскальної служби області видали суб’єктам підприємництва 5142 ліцензії, з яких 3046 – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2096 – для торгівлі тютюном, продовжено термін дії 5952 документів, призупинено 352, анульовано 900, 12 з яких – за продаж алкогольних напоїв неповнолітнім. Загальна кількість діючих ліцензій станом на початок липня становила 8634. З актуальним реєстром можна ознайомитися на сайті ГУ ДФС в Запорізькій області.

Також за цей час працівники служби провели 324 перевірки торгових об’єктів на предмет дотримання вимог законодавства, що регулює оборот підакцизних товарів. За виявлені порушення застосовано фінансових санкцій на загальну суму 4,7 мільйона.

0