USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі правоохоронці розробили схему з вимагання грошей у підприємців: справу розслідує ДБР

Запорізькі правоохоронці розробили схему з вимагання грошей у підприємців: справу розслідує ДБР

Слідчі мелітопольского теруправління ДБР розслідують кримінальне провадження стосовно службових осіб правоохоронних органів Запорізької області.

Правоохоронці, зловживаючи своїм службовим становищем, розробили схему системного тиску на комерційні підприємства. Про це повідомляє прес-служба Госбюро розслідувань

За попередньою інформацією, працівники поліції на підставі недостовірної інформації звертались до суду з клопотаннями про проведення обшуків у суб’єктів підприємницької діяльності. У подальшому ході проведення обшуків правоохоронці вилучали матеріальні цінності на значні суми коштів, та привласнювали їх через підконтрольні підприємства.

Слідчі ДБР проводять досудове розслідування за фактом зловживання працівниками поліції владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України). На сьогодні виявлено, що тільки під час одного обшуку було незаконно вилучено та згодом реалізовано на користь сторонніх осіб майно підприємства на суму більше ніж на 300 тисяч грн. Загалом, за даними слідства, правоохоронці провели 24 подібних обшуків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що підприємці заявляли, що правоохоронці вимагали від них, щоб не дати «хід справі», від 3 тисяч до 50 тисяч доларів.

Зараз триває досудове розслідування. Слідчі ДБР встановлюють збитки завдані підприємцям незаконними діями правоохоронців.

3

Ольга2019-06-13 12:55:42
А хто контролював їх атестацію? Хтось бачив сам процес атестування? Я - бачила. Стояли столи у 2 корпусі ЗНУ у вестибюлі, стояло двоє-троє милих дівчат, які щось завжди теревенили між собою. Приходили, як на прогулянку, по двоє-троє "оновлюваних" поліцейських, їм розгортали списки і вони, поставивши підпис і подякував, відходили у майбутній дерибан держави, громадян і бізнесу.
Роман2019-06-13 12:36:12
Єдина вдала реформа! собака лає караван іде ! Зоряний Шкіряк.
Совесть2019-06-13 12:35:00
В Запорожье полиция по экономике только этим и занимается. Проводят обыски, конфискуют имущество (которое потом не возвращают), вставляют палки в колеса чтобы фирма не работала пока не заплатят (схема давняя), при этом крышуют своих приближенных (которые платят). Гнать их нужно от бизнеса, пускай бандитов ловят.