USD: EUR:
... в Запорожье
Фотографування та псування бюлетенів, недопуск кандидата на ділянку: запорізькі поліцейські фіксують порушення під час виборів

Фотографування та псування бюлетенів, недопуск кандидата на ділянку: запорізькі поліцейські фіксують порушення під час виборів

Про це стало відомо сьогодні, 21 липня, в ході прес-конференції в управлінні Нацполіції в Запорізькій області.

Станом на 14:00, в поліцію Запорізької області надійшло 90 повідомлень про можливі порушення законодавства під час голосування.

Більшість порушень стосуються незаконної агітації, відсутності запорожців в списку виборців, недопуску кандидатів на ділянки, псування бюлетенів, фотографування бюлетенів та багато іншого.

Як повідомив т.в.о. заступника начальника ГУ Нацполіції в Запорізькій області Анатолій Ткаченко, було зафіксовано два випадки псування протоколів, а також знову правоохоронці фіксують, як запоріжці порушують таємницю голосування і фотографуються з заповненими бюлетенями.

Також в поліції підтвердили, що на окрузі №76 дійсно члени комісії помилково поставили позначку “вибув” навпроти прізвища кандидата в нардепи Михайла Прасола, в той час, як знявся з виборів його сусід по списку Віталій Полюсов. У поліції стверджують, що це дійсно помилки і зіпсовані бюлетені вилучаються.

Що ж стосується повідомлення про підвезення виборців на одній з дільниць в Мелітополі, то ця інформація не підтвердилася. Виявляється, що водій мікроавтобуса підвозив на ділянку свою бабусю та сусіда, які не могли самостійно дістатися на місце і проголосувати.

У поліції повідомили, що незаконна агітація в день тиші була зафіксована, але правоохоронці не можуть скласти адмінпротоколи, оскільки складно встановити власників білбордів.

Також в поліції повідомили, що склали адмінпротокол проти молодої дівчини в Комунарському районі, яка фотографувала заповнений бюлетень. Запоріжанка пояснила, що відправила фото для своєї подружки, щоб показати їй, як потрібно заповнювати бюлетень.

0