USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі платники податків перерахували до держбюджету понад 1,5 мільярда гривень ПДВ

Запорізькі платники податків перерахували до держбюджету понад 1,5 мільярда гривень ПДВ

За перше півріччя запорізькі платники податку на додану вартість спрямували до державного бюджету 1 мільярд 581,5 мільйона гривень (не враховуючи показники великих підприємств, зареєстрованих у Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). 

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, це на 81,4 мільйона або на 5,4 відсотка більше порівняно з минулорічним періодом.

На збільшення показників зі сплати ПДВ вплинуло, передусім, підвищення обсягів поставок підприємств та оподатковуваних операцій – за шість місяців вони зросли на 429 мільйонів, відповідно, нарахування до бюджету – на 81 мільйон.

На сьогодні частка ПДВ у загальних надходженнях держбюджету перевищила 35 відсотків.

Найбільші суми сплатили суб’єкти господарювання Запоріжжя – 996 мільйонів, Мелітополя, Мелітопольського та Веселівського районів – 113 мільйонів, Бердянська, Бердянського та Приморського районів – 102 мільйони, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського районів – 92 мільйони, Токмака, Токмацького і Чернігівського районів – 58 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 45 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – майже 45 мільйонів, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 44,7 мільйона тощо.

У червні поточного року запорізький бізнес забезпечив до державної казни 257,4 мільйона, що на 17 мільйонів або на 7 відсотків більше, ніж у червні 2018 року.

Усього, станом на 1 липня, в області на обліку перебуває близько десяти тисяч платників ПДВ-юридичних та фізичних осіб.

0