USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізькі депутати планують розглянути антикорупційну програму на найближчій сесії облради

Запорізькі депутати планують розглянути антикорупційну програму на найближчій сесії облради

Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії з оцінки корупційних ризиків в Запорізькій обласній раді.

Антикорупційну програму розробляла спеціальна комісія, до складу якої увійшли депутати від кожної фракції і чиновники виконавчого апарату обласної ради. Проект програми був створений відповідно до рекомендацій і методології НАПК.

При роботі над документом члени комісії на чолі з депутатом Іриною Вишняковою затвердили формальне визначення корупційних ризиків за результатами їх ідентифікації в обласній раді і погодили звіт за результатами оцінки корупційних ризиків. Сюди входить детальне роз’яснення що таке корупційні ризики і як вони можуть проявлятися в обласній раді, які наслідки несуть корупційні правопорушення і які дії необхідно зробити, щоб ненавмисно не отримати ярлик «корупціонера».

Члени комісії навіть розробили наочну таблицю оцінки корупційних ризиків та заходи щодо їх усунення, прописали всі корупційні ризики за критеріями ймовірності виникнення.

В ході засідання були озвучені результати проведеної роботи з підготовки проекту Антикорупційної програми Запорізької обласної ради на 2019-2020 роки. Він був оприлюднений в квітні цього року, а з червня громадські працівники і експерти отримали можливість внести свої корективи.

За повідомленням прес-служби облради, на сьогоднішній момент ніяких пропозицій в комісію по оцінці корупційних ризиків від громадськості не надходило. На останньому засіданні члени комісії погодили технічні правки в проект і інформаційно-аналітичні матеріали за результатами його публічного обговорення.

У підсумку члени комісії вирішили просити главу облради Григорія Самардака внести проект рішення обласної ради «Про затвердження Антикорупційної програми Запорізької обласної ради на 2019-2020 роки» на розгляд позачергової сесії.

0