USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька прокуратура ініціювала порушити провадження щодо екс- прокурора за недоречний коментар у Facebook

Запорізька прокуратура ініціювала порушити провадження щодо екс- прокурора за недоречний коментар у Facebook

Прокуратура Запорізької області почала досудове розслідування щодо екс-прокурора Приморського району Одеської області Олександра Кузьменко через  коментар в соціальній мережі Facebook.

Як виявилося, мова йде про колись люстрованого прокурора Олександра Кузьменко, якому вдалося одному з перших оскаржити своє звільнення за законом «Про очищення влади». Формально Кузьменко відновлений на посаді прокурора Приморського району Одеси, проте обов’язків прокурора зараз він практично не виконує, а займається адвокатською практикою.

Не так давно екс-прокурор несподівано дізнався, що проти нього порушили провадження його колеги з прокуратури Запорізької області за частиною 4 ст 27 КК України (підбурювання до вчинення злочину) та статті 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд). Співробітники прокуратури побачили ознаки правопорушення під постом в мережі Facebook, написаним Кузьменко в квітні цього року і вирішили «підстрахуватися».

У коментарі «Першому Запорозького» сам прокурор Кузьменко розповів, що напевно не знає про який саме пості йдеться. Він особисто не знайомий ні з ким зі співробітників прокуратури Запорізької області і дивується по суті пред’явлених звинувачень.

Одночасно з цим відомо, що ймовірно спірним коментарем до публікації може служити коментар під перепостом запорізького прокурора Романа Мазурика з філософською цитатою зі сторінки керівника облпрокуратури Романова, де Кузьменко написав наступне: «бери пацанів з нашої сотні і викидай з кабінету». Пост датований другою половиною квітня, коли Мазурик вже був звільнений з посади керівника місцевої прокуратури №2 і заявив, що буде намагатися оскаржувати звільнення в суді. Ймовірно, запорізькі прокурори вельми буквально і без долі гумору сприйняли слова коментаторів і побачили потенційну загрозу захоплення службового кабінету керівництва відомства.

Відомо, що в даний час досудове розслідування доручено здійснювати правоохоронцям з Вознесенівського відділення поліції. Підозру фігуранту справи вручено не було. Триває перевірка.

2

Mark2019-06-25 11:19:29
Да вы ребята вообще классные демократы, вас бы всех в Соединенные Штаты.(Надеюсь не обидно написано. И не воспринимайте в буквальном смысле. А то уедите и все расплачутся.)
Философ2019-06-23 20:37:25
А что, филисофы уже запрещен? Или теперь тилосоты? За умные высказывания уже сажают?