USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька область посідає друге місце по запланованим обсягам інвестицій

Запорізька область посідає друге місце по запланованим обсягам інвестицій

Про це стало відомо сьогодні, 25 липня, на прес-конференції представника Офісу по залученню і підтримці інвестицій «UkrаineInvest» Олексія Іванченко за результатами діяльності в Східній Україні.

Як повідомив Олексій Іванченко, представництво «UkrаineInvest» в Східній Україні було створено в серпні 2018 року і об’єднало п’ять областей. Першочерговим завданням представництва стала ідентифікація присутніх іноземних інвесторів і їх проблем, визначення інвестиційних переваг кожної області, Грінфілд і Браунфілд, щоб більш ефективно сприяти залученню іноземних інвестицій, підвищення інституційної спроможності місцевої влади для залучення прямих іноземних інвестицій.

– У грошовому еквіваленті три області – Дніпропетровська, Запорізька і Харківська – займають відповідно перше, друге і п’яте місце за обсягами запланованих прямих іноземних інвестицій в Україну в 2019-2020 роках. Прогнозований загальний обсяг інвестицій в ці галузі становить 3,5 мільярда доларів. Хочу зазначити, що Запорізька область останні десять років перебуває в десятці лідерів країни щодо залучення прямих іноземних інвестицій, – зазначив Олексій Іванов.

Інвестиційну привабливість Запорізької області обумовлюють наступні фактори: наявність природних енергоресурсів, значний науково-технічний і промисловий потенціал і доступ до ринків ЄС та Азії. В області присутні 16 великих іноземних інвесторів, серед яких – Cаrlsberg Group, Louis Dreyfus Compаny, Eurocаpe, Konecrаnes.

Знаковим інвестиційним проектом в регіоні є будівництво найбільшого в Європі парку наземних вітрових електростанцій потужністю 500 МВт, який реалізує компанія Eurocаpe. Загальний обсяг інвестицій в проект складає 1 млрд доларів. Довгий час, з 2008 року, інвестор стикався з низкою перешкод, які заважали реалізації проекту в Україні. «UkrаineInvest» активно приєдналися до вивільнення цієї інвестиції і в 2019 році почалося будівництво потужностей. Тому, одним з напрямків діяльності «UkrаineInvest» є і адвокатська практика.

Зараз в Запорізькій області, в тому числі за сприяння «UkrаineInvest», реалізуються проекти таких іноземних інвесторів, як GS (будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт), Hongxin Industriаl Group (добувна промисловість), NextMetаls (порошкова металургія, авіаційна промисловість), NBT (проект з відновлюваної енергетики з обсягом інвестицій 1 млрд доларів).

0