USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька область займає третє місце по збільшенню суми бюджетних коштів на відпочинок дітей

Запорізька область займає третє місце по збільшенню суми бюджетних коштів на відпочинок дітей

Про це стало відомо сьогодні, 12 червня, на засіданні колегії Запорізької ОДА.

В цьому році в Запорізькій області планують відправити на оздоровлення близько 51 тисячі дітей пільгових категорій з 85 тисяч існуючих. З обласного та місцевих бюджетів на ці цілі виділили 59 мільйонів гривень, що на 5% більше, ніж було в 2018 році. На сьогодні Запорізька область перебуває на третьому місці серед інших регіонів України щодо збільшення суми коштів на відпочинок дітей-пільговиків, поступившись лише Дніпропетровської та Чернігівської області.

З держбюджету вже встигли витратити три мільйони гривень на путівки дітям в табір “Артек” (Київська область) і “Молода гвардія” (Одеса). Проїзд дітям оплачують з обласного бюджету.

На чергову сесію Запорізької обласної ради виноситься питання про додаткове фінансування до кінця року оплати проїзду дітей до таборів «Артек» та «Молода гвардія».

У цьому році в області працюють 532 дитячих табори і санаторія. Також ще близько десятка установ чекають своєї черги на проведення атестації. Це табори «Вогник», «Салют», «Зміна», «Северянин» «Блакитні далі», «Одіссей» в Кирилівці, «Сонячний» в Якимівському районі, «Мрія» і «Червона гвоздика» у Бердянську, «Прометей» в Приморську і «Супутник» в Запоріжжі.

0