USD: EUR:
... в Запорожье
Запорізька область отримає гроші на відновлення спортивної інфраструктури

Запорізька область отримає гроші на відновлення спортивної інфраструктури

Кабінет Міністрів України виділив загалом 350 мільйонів гривень на програми ремонту існуючих та будівництво нових спортивних комплексів при школах, 50-метрових і 25-метрових басейнів та оздоблення прибасейнових територій.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні Уряду у рамках політики розвитку дитячого та юнацького спорту, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Так, обсяг субвенції на оновлення і будівництво басейнів склав 200 мільйонів гривень. Гроші виділяються на 10 проєктів у Донецькій, Миколаївській, Запорізькій, Івано-Франківській, Чернівецькій, Черкаській, Львівській областях та м. Вінниці.

Обсяг субвенції на оновлення пришкільних спорткомплексів становить 150 мільйонів гривень. Кошти будуть спрямовані на реалізацію понад 80 проєктів у різних регіонах України, в тому числі у великих містах та об’єднаних громадах. Йдеться як про закриті спортивні комплекси, так і відкриті стадіони.

Довідково. У Запорізькій області робочий проєкт будівництва басейну школи вищої спортивної майстерності розроблено в 2017 році. Фінансування реконструкції передбачено з Державного фонду регіонального розвитку (90%) та обласного бюджету (10%). За інформацією Департаменту капітального будівництва,  проєктом передбачено будівництво нової частини чинного спортивного комплексу по вул. Перемоги, 68 у Запоріжжі. Проєкт спрямовано на покращення умов тренування в басейні, а також організацію площі з обслуговуючими приміщеннями для дзюдоїстів.

Крім цього, робочим проєктом передбачено будівництво басейна в Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії. Для маломобільних груп населення на зовнішніх входах запроєктовано пандуси, для транспортування людей з першого  поверху установлюється ліфт; у приміщеннях роздягальних та санвузлах запроектовано окремі кабінки з урахуванням вимог щодо доступності до них інвалідів. Проте проведення необхідних ремонтних робіт гальмує відсутність фінансування.

0