USD: EUR:
... в Запорожье
Запоріжці заплатили до місцевих бюджетів понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість

Запоріжці заплатили до місцевих бюджетів понад 55 мільйонів гривень податку на нерухомість

Власники нерухомості у Запорізькій області за перше півріччя направили до місцевих бюджетів 55 мільйонів 752 тисячі гривень податку на нерухоме майно. 

Як повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з січнем-червнем минулого року надходження зросли на 11,4 мільйона або на 26 відсотків.

Зокрема, запорізькі підприємства, установи та організації забезпечили до бюджетів громад 44 мільйони, це на 6,6 мільйона або на 17,6 відсотка більше, ніж торік. Від громадян надійшло 11,8 мільйона, що на 4,8 мільйона або на 69 відсотків перевищило рівень минулого року.

Серед територій регіону найбільші суми платежу отримав бюджет Запоріжжя – 19 мільйонів 252 тисячі, збільшення до показників 2018 року склало 3 мільйони. Платники Мелітопольського та Веселівського районів спрямували до скарбниць 9 мільйонів, Якимівського та Приазовського – майже 7 мільйонів, Вільнянського, Запорізького та Новомиколаївського – понад 5,8 мільйона, Бердянського та Приморського – 5,3 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 2,4 мільйона тощо.

Цього року у м. Запоріжжі та області податок на нерухомість сплачують 3996 юридичних та 19716 фізичних осіб.

Податок на нерухоме майно, ставка якого не перевищує 1,5 відсотка від мінімальної зарплати, нараховується на житлову площу, яка перевищує 60 квадратних метрів для квартир, 120 квадратних метрів – для будинків і 180 квадратних метрів – для різних типів нерухомості.

0