USD: EUR:
... в Запорожье
Запоріжцям пояснили, чому не у всіх будинках вимикають світло в години відключень

Запоріжцям пояснили, чому не у всіх будинках вимикають світло в години відключень

У «Запоріжжяобленерго» розповіли, чому вимикають світло не у всіх будинках, у яких за графіком погодинних стабілізаційних відключень мали б.

Справа в тому, що за кожним періодом відключення НЕК «Укренерго» доводить певний обсяг потужності, на який за підсумками відключення має бути скорочено споживання електроенергії. Інколи ці обсяги менші за ті, що можуть бути досягнуті за умови погашення усіх споживачів тієї або іншої черги.

Оскільки ключова мета – виконати доведене завдання із якомога меншими незручностями для абонентів, а не просто всіх їх автоматично відключити, в таких випадках можуть погашатися не всі споживачі певної черги.

«Отже, якщо ваша адреса є у черзі на відключення, але світло не зникло – це саме той випадок. Втім нагадуємо, що все залежить від стану енергосистеми і що доведені нам завдання змінюються щодня. Тож слідкуйте за повідомлення на наших інформаційних ресурсах і, якщо ваша адреса є у черзі на відключення, підготуйтеся до цього», – зазначили у «Запоріжжяобленерго».

У компанії наголосили, що найкращий спосіб уникнути введення графіків стабілізаційних відключень – споживати лише ті обсяги електроенергії, які дійсно необхідні, відмовитися від зайвих енергоємних електроприладів або ж перенести їх роботу на нічні години, коли загальне навантаження на єдину енергосистему знижується.

У Запоріжжі та Запорізькому районі сьогодні вводять погодинне відключення електроенергії


Читайте також:

Росіяни знищують не лише інфраструктуру Запорізької АЕС, а й екосистему навколо станції, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0