USD: EUR:
... в Запорожье
За добу російські терористи зруйнували будинки у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах: є постраждалі, – ФОТО

За добу російські терористи зруйнували будинки у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах: є постраждалі, – ФОТО

За минулу добу у Запорізькій області поліцейські зареєстрували близько 40 повідомлень про руйнування.

Про це повідомляє поліція Запорізької області.

Під вогнем окупантів опинилися населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів – Купріянівка, Новотавричеське, Степне, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне,  Мала Токмачка, Дорожнянка, Ольгівське, Новоданилівка, Малинівка, Білогір’я, Полтавка, Успенівка, Новоандріївка, Тимирівка, Степногірськ, Степове, Малі Щербаки, Кам’янське.

Вчора ворожі війська знову здійснили акт терору проти мирного населення Запорізького району. Постраждали жителі сіл Матвіївської та Комишуваської громад.

Один удар ракетою С-300 війська рф нанесли вночі по території села Купріянівка. Внаслідок влучання повністю зруйновано два житлових будинки.

По селу Новотаврічеське військові рф випустили Х-59. Ця крилата ракета призначена для ураження наземних важливих цілей. Для росіян такою «ціллю» стали оселі місцевих мешканців. Від влучання відбулося займання житлової та господарчої будівель. Після локалізації пожежі рятувальниками ДСНС, правоохоронці задокументували наслідки руйнувань.

Крім знищеної оселі, пошкоджені будинки на цій же вулиці. Внаслідок обстрілу поранення отримали 15-річна дівчинка та її вітчим.

У Пологівському районі внаслідок збройної атаки зазнали вражень домівки жителів Оріхова, поранено трьох громадян. Люди намагалися сховатися від обстрілів, але зазнали вогнепальних і мінно-вибухових травм.

Ворожі снаряди не оминули й населені пункти Гуляйпільської громади, пошкоджені оселі та прилеглу до них територію.

Крім того, сьогодні до поліції звернулися мешканці Степногірська з повідомленням про руйнування внаслідок нічного обстрілу «градами». В їх будинках осколками посікло дахове покриття, побило вікна та двері.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.


Читайте також:

У Запорізькій області внаслідок російських обстрілів зруйновані майже 2300 будинків

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0