USD: EUR:
... в Запорожье
Які проблеми турбують запорізьких пенсіонерів під час пандемії

Які проблеми турбують запорізьких пенсіонерів під час пандемії

Пенсіонери Запорізької області активно звертаються за консультаціями до Урядового контакт центру. Прес служба центру розповіла, що турбує літніх людей найбільше.

У зверненнях, надісланих органам виконавчої влади, заявниками найчастіше порушувалися питання нарахування пенсійних виплат. Найбільше звернень надійшло від мешканців Дніпропетровської області, м. Києва, а також Харківської, Донецької, Одеської та Запорізької областей, у тому числі щодо:

  • підвищення пенсії;
  • проведення індексації;
  • нарахування основного розміру пенсії.

Так, заявник із Запоріжжя на початку грудня минулого року звернувся на урядову «гарячу лінію» з приводу страхових виплат за дружину, яка померла на виробництві. Пройшов вже рік з дня її смерті, але досі кримінальна справа не просунулася.

У відповіді Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області щодо невиплати одноразової допомоги у разі смерті на виробництві зазначається, що відповідно до пункту 2 частини п’ятої прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 13.04.2020 р. № 553-ІХ , визначено здійснення Фондом соціального страхування страхових виплат на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. З-поміж них призупинено здійснення Фондом витрат на одноразову допомогу у зв’язку зі смертю потерпілого.


Читайте також:

У Запорізькій області після ДТП помер глава громади: лікарі тиждень боролися за його життя, – ФОТО

У Запоріжжі за 100 мільйонів побудують нову дорогу у Південному мікрорайоні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0