USD: EUR:
... в Запорожье
Як розкрити винятковий потенціал острову Хортиця: у Запоріжжі триває відкрита дискусія про майбутнє заповідника

Як розкрити винятковий потенціал острову Хортиця: у Запоріжжі триває відкрита дискусія про майбутнє заповідника

Надважливо реалізувати туристичний потенціал Хортиці, зберігши її унікальне природне середовище.

Про цепід час третього етапу обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє» розповів начальник управління соціальної сфери комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест  Сергій Самарський.

Нагадаємо, Метінвест є партнером національного проекту відродження Хортиці. 23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова.

До теми: Як перетворити Хортицю в унікальний туристичний магніт: у Запоріжжі продовжується обговорення майбутнього острову.

«Хортиця – це виняткове природне утворення. За мільйони років на острові сформувалася унікальна природна система. Ми з сім’єю дуже любимо подорожувати. Але, де б ми не були, найяскравіші враження залишаються саме після відвідування Хортиці. Проте цей унікальний туристичний магніт України є недооціненним і нереалізованим. Сьогодні нашому заповіднику не вистачає рішень, щоб підняти його унікальність на більш високий рівень, – зазначив начальник управління соціальної сфери комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест Сергій Самарський. – При цьому дуже важливо під час реалізації перетворень дійсно зберегти її унікальну природу. Мене втішає, що заплановані перетворення враховують цю складову. І вона є важливим опорним пунктом концепції змін. Це дуже важливо».

Нагадаємо, темою відкритої дискусії, до якої доєдналися не лише представники експертного середовища, але й чимало небайдужих жителів Запоріжжя, стало збереження та захист природи Хортиці.

На думку Сергія Самарського, саме такий демократичній підхід до створення концепції оновлення Хортиці допоможе максимально зберегти під час реставрації баланс природи і людини.

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький також долучився до дискусії та зазначив, що під час оновлення Хортиці необхідно знайти баланс між розвитком туризму та збереженням унікальної флори та фауни острову.

Крім цього, під час третього етапу обговорення учасники відреагували на відкритий лист представників і прихильників науково-громадської ініціативи «Інститут сакральної географії. Просторові практики», які підтримали формат дискусійної платформи та звернулися з своїми пропозиціями.

Під час попереднього обговорення широкому колу громадськості презентували концепцію та проект реконструкції Музею історії запорозького козацтва та Кургану єдності України.


Читайте також:

Молодіжні фестивалі, міжнародний кемпінг та екопарк: у Запоріжжі студенти презентували ідеї майбутнього оновлення заповідника Хортиця

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0