USD: EUR:
... в Запорожье
Як мікрохвильові печі AEG заощаджують час на кухні

Як мікрохвильові печі AEG заощаджують час на кухні

Мікрохвильовка здатна не тільки розігрівати їжу: господині, які використовують весь їхній функціонал, значно заощаджують час на кухні та отримують смачні страви на обід.

На прикладі техніки AEG розглянемо, чим корисна мікрохвильова піч, крім, власне, розігрівання готових страв. Впевнені, після прочитання ви по-іншому подивитися на цей побутовий прилад.

Швидке розморожування

За словами експертів, мікрохвильові печі AEG мають опцію швидкого та ефективного розморожування. Користувач задає тип їжі та вагу страви в налаштуваннях, а піч автоматично визначає час розморожування. Таким чином забезпечується збереження смаку і текстури інгредієнтів: м’яса, овочів, десертів, хлібобулочних виробів тощо. Коли потрібно розморозити тісто, робіть це в декілька заходів по півтори хвилини, перевертаючи його кожного разу.

На додачу розморожування їжі в мікрохвильовці гігієнічне: висока швидкість процесу обмежує поширення бактерій.

ВАЖЛИВО: якщо замість циклу розморожування виставити потужне нагрівання, м’ясо не розморозиться як слід, проте з одного боку може зваритися. Й процес його подальшого приготування буде складним.

Хрустка скоринка

Коли мова йде про запікання курячої тушки чи стегон, більшість ґаздинь уявляють процес запікання у духовій шафі. Хоча для таких смаколиків знадобиться лише мікрохвильовка з грилем, що має таку саму опцію конвенції, як і духовка. Функція грилю підсмажує скоринку, робить її апетитною, залишає соковитою та рівномірно пропікає їжу.

Виникає питання, чи поміститься у піч ціла курочка? Так, в моделі AEG MFC3026S-M діаметр поворотного столика 315 мм, тобто всередину вміщується великий полумисок, не менший за стандартне деко. Також у печі з грилем готують шашлик та хрусткі гарніри.

Швидкі десерти

Існує окрема категорія швидко-десертів, які можна приготувати у мікрохвильовці за 5-10 хвилин. Зазвичай, це прості рецепти, де змішуються декілька інгредієнтів (масло, какао, цукор тощо) і тісто-маса запікається у кекс. Але мікрохвильовка виручає, навіть коли жінка затіває приготування справжнього кондитерського шедевра. А саме бере на себе кілька підготовчих процесів: топлення вершкового масла, шоколаду тощо.

Чи потрібна мікрохвильовка, коли є духовка?

Як зазначає виробник AEG на офіційному сайті: мікрохвильова піч прекрасно доповнює класичну духову шафу, хоча і не замінює її повністю. Лише вам вибирати: підлаштуватися під можливості грилю та готувати з його використанням на повну або ж залишити цю роботу духовці.

Проте у деяких моментах НВЧ-піч зручніша: дверцята відкриваються легким натисканням у бік, що полегшує спостереження за процесом приготування страви.

На відміну від духовці, у мікрохвильовці продукти прогріваються всередині, тому це відбувається швидше і без втрати первісного смаку. 

0