USD: EUR:
... в Запорожье
Вимагання та хуліганство: у Запоріжжі відкрили кримінальне провадження проти школярок, які побили одноліток

Вимагання та хуліганство: у Запоріжжі відкрили кримінальне провадження проти школярок, які побили одноліток

Поліція розповіла, що “світить” малолітнім злочинницям.

Випадок булінгу стався на території спортмайданчику школи у Шевченківському районі Запоріжжя. За повідомлення пресслужби ГУНП, 22 листопада до відділу поліції звернулись батьки потерпілих, які заявили  про побиття своїх дітей.

Попередньо подію кваліфікували за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. За даним фактом підрозділом дізнання відомості були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Всі потерпілі дівчата (16, 13 та 14 років)  направлені на проходження судово-медичної експертизи. Згідно з нею, тілесні ушкодження двох потерпілих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза триває. 

В ході проведення слідчих дій співробітниками поліції встановлені особи порушниць, які наносили травми. Це чотири дівчини віком від 15 до 16 років.

6 грудня, після того як відео було оприлюднено у соціальній мережі, за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, кримінальне провадження було перекваліфіковане на ч. 2 ст. 296 (Хуліганство), а також відкрито ще за ч. 2 ст. 189 (Вимагання)  Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання повідомлення зловмисницям про підозри та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до семи років.


Читайте також:

У Запоріжжі п’яний водій врізався у два припарковані авто та сам викликав на місце ДТП патрульних, – ФОТО

У Запорізькій області пенсіонерка перерахувала телефонним шахраям 25 тисяч гривень

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Марина2021-12-07 20:44:49
Как мне связаться с родителями девочки,булинг в школе??