USD: EUR:
... в Запорожье
Використовують як воєнні бази: 500 російських військових розмістили на території ЗАЕС

Використовують як воєнні бази: 500 російських військових розмістили на території ЗАЕС

У самому місті Енергодар, на додаток до 500 окупантів на території ЗАЕС, близько тисячі російських військових.

Про це під час брифінгу повідомив керівник ДП “Енергоатом”.

Ми розуміємо, чому метою РФ є захоплення наших ядерних об’єктів, бо вони укріплені і в мирний час мають відповідний захист від проникнення, мають огорожу, мають всі засоби контролю і фіксації… І загарбники перетворюють їх на свої військові бази. На ЗАЕС вони розмістили 500 людей, ще 1000 загарбників знаходиться в місті Енергодар”, – сказав Петро Котін

Окрім цього, за заявою Котіна, на території Чорнобильської АЕС також перебуває близько тисячі представників загарбників.

Загарбники розраховують на те, що ми не будемо їх вибивати, бо нам дуже дорогі наші атомні об’єкти і безпека на цих об’єктах. Таким чином, будь-які обстріли не припустимі, бо вони можуть пошкодити активні зони реакторів і призвести до світової катастрофи”, – сказав Котін.

Як вже писав «Перший Запорізький», найбільшу атомну електростанцію Європи після важких боїв на вулицях міста Енергодара захопили військові сили Російської Федерації. Під час нічного штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових: ще двоє – у лікарні.

Було пошкоджено будівлі промислового комплексу станції. Радіаційний фон – у межах норми. Місто захоплене військовими силами Російської Федерації. Оперативний персонал АЕС контролює стан енергоблоків та забезпечує їх експлуатацію. Із шести енергоблоків працює лише один – №4. Раніше російські військові у Енергодарі захопили порожні адмінбудівлі.


Читайте також:

Розбомбили ринок та житлові будинки: як виглядає Гуляйполе після ворожого обстрілу, – ВІДЕО

“Я зробив, як ти просила”: в Запорізькій області у полон здався загарбник з північної Осетії, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0