USD: EUR:
... в Запорожье
Відомий український спортсмен побачив, як у Запоріжжі тепло зустрічають вимушених переселенців з окупованих територій, – ВІДЕО

Відомий український спортсмен побачив, як у Запоріжжі тепло зустрічають вимушених переселенців з окупованих територій, – ВІДЕО

Відомий український спортсмен та громадський діяч Денис Силантьєв  побачив, як у Запоріжжі зустрічають вимушених переселенців з окупованих територій.

Відеоблог про це срібний призер Олімпійських ігор виклав на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Моє рідне Запоріжжя сьогодні стало прихистком для сотень тисяч українців, які через війну втратили домівки, роботу, зв’язок з рідними. Тут вони отримують реальну допомогу і підтримку, щоб повернути собі своє життя, нещадно зруйноване війною», – розповів  Силантьєв.

Спочатку заслужений майстер спорту України з плавання побував у хабі біля гіпермаркету «Епіцентр», де зустрічають усіх евакуйованих з окупованих територій та гарячих точок. Тут вимушені переселенці реєструються та отримують все необхідне: консультації, харчування, гуманітарну та медичну допомогу, ліки тощо.

Після цього вимушених переселенців відвозять до тимчасового місця ночівлі. Якщо люди хочуть залишитися у Запоріжжі – їм допомагають знайти житло. Якщо бажають поїхати в інший регіон України або за кордон – їх проводжають до вокзалу та садять на поїзд.

«Я пройшов по маршруту, який долають вимушені переселенці на шляху до мирного життя. Зустрівся з неймовірно щирими людьми, які їх консультують, лікують, допомагають, працевлаштовують та підтримують на кожному з цих кроків», – розказав відомий плавець.

«Значну підтримку переселенцям з гарячих точок України, зокрема з Маріуполя, у Запоріжжі надає компанія Метінвест. У Центрі реабілітації та реінтеграції вони надають психологічну та медичну допомогу співробітникам маріупольських підприємств, – розповів відомий уродженець Запоріжжя. – Метінвест пропонує роботу на місцевих підприємствах, житло та необхідну гуманітарну допомогу. Це гідний приклад підтримки українців українцями, який варто наслідувати».

У Центрі реабілітації та реінтеграції вимушені переселенці, зокрема працівники підприємств Групи Метінвест, які покинули свої домівки через обстріли російських військ, можуть отримати гуманітарну, психологічну та медичну допомогу. Окрім того, тут їм допоможуть облаштовувати свій побут та знайти роботу на підприємствах Метінвесту у Запоріжжі або в інших містах, де працює компанія.

«Метінвест пропонує більше 4 тисяч вакансій на своїх підприємствах. Вже більше 600 людей звернулися до Центру і отримали необхідну допомогу та працевлаштування. Люди можуть безкоштовно пройти навчання та здобути нову професію», – розповів Силантьєв.

Відомий спортсмен особисто поспілкувався з жителем Маріуполя Євгеном Біловим, який був вимушений покинути свою домівку через бойові дії.

«Ми з родиною жили на Ленінградському проспекті. Коли неподалік від Східного мікрорайону почались жорсткі бої, вдома вже було неможливо знаходитися. Тому ми переїхали у центр, а потім – на 23-й мікрорайон. Але і там почалися обстріли – голову було неможливо підняти. У кожен будинок почали прилітати снаряди, – розповів житель Маріуполя. – Ми дивом виїхали. 15 числа я отримав повідомлення про «зелений коридор». Зібралися і наступного дня виїхали з міста до Запоріжжя».

«Дякую Метінвесту, що потурбувалися. Ми отримали гуманітарну допомогу, гуртожиток, усе необхідне. Зараз з родиною вже живемо у квартирі. Прийняли рішення влаштовуватися у Запоріжжі. У мене є досвід та знання, чотири роки відпрацював майстром. Тут є перспективи», –  розповів Євген. Він зараз працює токарем Запорізького ливарно-механічного заводу Групи Метінвест.

«Починати життя з нуля – завжди важко. А після перенесених жахів війни – це вдвічі складніше. Але все можливо, якщо у тебе є надійний тил та міцна підтримка. Запоріжжя тепло зустрічає людей, які приїжджають сюди. І допомагають їм повернутися до нормального життя. Я знаю, що Україна переможе, бо підтримка, відповідальність, самовіддача для нас – це не порожні слова. Це конкретні та реальні дії, які ми побачили у Запоріжжі. Пишаюся своїми земляками та вдячний кожному, хто докладає зусиль для встановлення миру в Україні. Коли ми єдині, ми непереможні!», – впевнений Денис Силантьєв.

Зазначимо, що Центр реабілітації та реінтеграції переселенців, який відкрив Метінвест, працює в Запоріжжі за адресою: вул. Тургенєва, 29. Там переселенці можуть отримати гаряче харчування, психологічну допомогу, речі першої необхідності, одяг, медикаменти та пропозиції щодо працевлаштування. Центр працює по буднях з 09:00 до 17:00.

Як запорізькі металургійні підприємства допомагають українцям під час війни


Читайте також:

Майже 1,2 млрд гривень за 70 днів – допомога Метінвесту Україні та українцям

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0