USD: EUR:
... в Запорожье
Верховний Суд поставить крапку в суперечці між ЗОКЛ і аудиторською службою

Верховний Суд поставить крапку в суперечці між ЗОКЛ і аудиторською службою

Державна аудиторська служба України подала касаційну скаргу на рішення Запорізького окружного адміністративного суду та Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду за позовом із Запорізькою обласною лікарнею.

Виявилось, що державна аудиторська служба України не згодна з попепередніми рішеннями суду першої і другої інстанції.  Просить скасувати рішення суду та прийняти постанову, якою відмовити в задоволенні позову в повному обсязі.

В реєстрі судових рішень зазначено, що предметом розгляду адміністративної справи є дії органу державного фінансового контролю щодо виділення спеціаліста за результатами розгляду звернення Генеральної прокуратури України для участі у перевірці дотримання законодавства Запорізькою обласною державною адміністрацією та комунальною установою «Запорізька обласна клінічна лікарня» під час проведення закупівельних процедур за період з 01.01.2012 року по 31.12.2012 року, яка проводилася в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні.

5be5530466dd6_ttl

Мова йде про скандальну закупілю автомобілів «швидкої допомоги» у одного постачальника, що не мав відповідну ліцензію на даний тип автомоболів. По версії слідства такі незаконні дії, спричинили збиток державі у розмірі 13 міліонів гривень. Довідка державної аудиторської служби є одним із найважливіших доказів у обвинувальному акті. Тому лікарня зацікавлені оспорювати її законність та дії держфінінспектора.

Представники обласної лікарні попередньо зазначали, що звернення прокуратури про виділення спеціаліста не відповідає п. 3.2 Порядку взаємодії, оскільки таке звернення не містить обов’язкові відомості, що мають бути у звернені.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає, що юрисдикція адміністративних судів не поширюється на справи, що мають вирішуватися в порядку що кримінального судочинства. Також прокуратура наполягає на тому, що фінансовий ескперт, що проводив перевірку залучався як спеціаліст у рамках досудового розслідування. Такі дії не регулюються Порядком взаємодії, а визначаються виключно Кримінальним процесуальним Кодексом.

5be5530465912_olor

Найближче засідання Касаційного адміністративного суду зазначено на 13 листопада. Попередню засідання відбулося цього вівторка, 9 листопада.

Нагадаємо, що на разі в Комунарському районому суді міста Запоріжжя здійснюється розгляд кримінальної справи за обвинуваченням головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ігоря Шишки, начальниці відділу матеріально-технічного забезпечення ЗОКЛ Неоніли Добриці і екс-директора «ЛАЗу» Олександра Строганова. На останньому засідання головний свідок заявив, що на нього здійснюють тиск та погрожують «наслідками» за дачу показів.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0