USD: EUR:
... в Запорожье
Вдалий експеримент: у Моршині, де вакцинували 75% жителів, немає госпіталізованих із COVID-19

Вдалий експеримент: у Моршині, де вакцинували 75% жителів, немає госпіталізованих із COVID-19

Курортне місто Моршин навесні взяло участь в експерименті міністерства з масової вакцинації для вироблення колективного імунітету, тому за короткий час у місті вакцинували понад половину жителів.

Першу дозу вакцини вже отримали 75% дорослого населення міста, а обома дозами вакцинували 74%, пише Укрінформ. За словами міського голови Моршина Руслана Ільницького, завдяки цьому в місті станом на 26 жовтня всього 22 людини хворіють на коронавірус, але жоден з них не перебуває в лікарні. 

За словами мера,  якщо влітку в місті не було жодної хворої людини, то з появою Delta-штаму — інша тенденція: “Але за увесь цей період жоден хворий не був госпіталізований. Хворіють в легкій і середній формі, тому лікуються вдома на самоізоляції”, – зазначає Ільницький.

Міський голова Моршина розповів, що очікування від масової вакцинації були дещо більшими: у місті сподівались, що люди взагалі не хворітимуть. Однак, завдяки експерименту, немає госпіталізованих і смертей від ускладнень.

Крім того, за словами Ільницького, масова вакцинація позитивно вплинула на економіку міста: “Усе літо в нас були відпочивальники, і зараз санаторії працюють на повну потужність. За вимогами всі працівники санаторіїв вакциновані на 90-100%, тому цей експеримент нам суттєво допоміг вийти з економічно-пандемійної кризи”, — пояснив міський голова.


Читайте також:

«Це межа – в усіх відношеннях»: медики розповіли, як лікують пацієнтів із ковідом у 9-й лікарні Запоріжжя

В МОЗ спростували популярні міфи про вакцинацію від COVID-19

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Старомарьевка2021-10-28 19:45:20
На восточных курортах, лучше. Вы уж, сами выгребайте. Или в Польшу йдыть.
ЗЫ2021-10-28 15:32:41
Ключевое слово "эксперимент".