USD: EUR:
... в Запорожье
Важливо: в Україні змінилися правила дорожнього руху

Важливо: в Україні змінилися правила дорожнього руху

Водіям автівок та велосипедів, а також пішоходам варто взяти до уваги нові правила дорожнього руху, які набрали чинності в країні.

Набрали чинності зміни до ПДР, які стосуються водіїв, пасажирів, велосипедистів та пішоходів:

  • У новій редакції ПДР прибрали більшість виключень, пов’язаних із використанням паска безпеки. Якщо раніше інструктори, водії та пасажири таксі могли не пристібатися паском у населеному пункті, то тепер це дозволяється лише водіям та пасажирам із інвалідністю, а також водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів. А якщо раніше інструктори за межами населеного пункту могли не пристібатися паском безпеки, то тепер вони також мають пристібатися.
  • Велосипедистам тепер можна рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів. В уряді вважають, що такі зміни розвивають велосипедну інфраструктуру та зменшують травматизм серед велосипедистів. Це пояснюють тим, що громадський транспорт рухається зі швидкістю в середньому 20 км/год, натомість звичайні автівки — 50 км/год. Велосипедисти можуть тепер не лише рухатися, а й зупинятися на цій смузі.
  • Пішоходи відтепер мають обов’язково носити світлоповертальні елементи в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості. Під такими елементами мається на увазі або спеціальний одяг, або просто стрічка чи наклейка. Раніше така опція була «по можливості» — пішоходу треба було просто «виділяти себе», аби помітив водій.
  • Змінився вигляд трьох дорожніх знаків: «Кінець дороги з удосконаленим покриттям» став називатися «Зміна покриття»; «Вид транспортного засобу» відтепер показує ваговоз ззаду, а не збоку; а «Інформаційна таблиця небезпечного вантажу» став «Табличкою оранжевого кольору» — у буквальному сенсі.

Читайте також:

В Україні запускається нова лоукост-авіакомпанія

20% українців зможуть отримати вакцину від COVID-19 безкоштовно, — МОЗ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Пешеход2020-11-25 20:08:36
И шо? На каждом должен быть стоп сигнал? Как на зайце? Где продают? Почем? В ДАИ? На какое место вешать?