USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі зняли звинувачення з екс-терориста

У Запоріжжі зняли звинувачення з екс-терориста "ЛНР"

Колишнього фінансиста терористичної організації “ЛНР” звільнили від кримінальної відповідальності за добровільну співпрацю з СБУ

Жителя Бердянського району, який з листопада 2015 по серпень 2019 року був учасником терористичної групи «7 окрема гвардійська мотострілецька бригада 2-го Армійського Корпусу «Народна міліція ЛНР»», підконтрольної терористичної організації «Луганська народна республіка», за співпрацю зі слідством звільнили від кримінальної відповідальності. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області.

Слідство встановило, що чоловік був прийняв до лав терористичної групи на посаду фінансиста. До його завдань входило забезпечувати матеріально-технічними засобами членів вищезазначеного угруповання. Сам особисто в боях, вбивствах, зґвалтуваннях, катуваннях, нападах на підприємства та організації, чоловік не брав участь.

“Починаючи з серпня 2019 року громадянин «С» добровільно припинив участь та інше сприяння діяльності в складі терористичної групи і 08.09.2019 в рамках реалізації спеціальної програми Служби безпеки України «Тебе чекають вдома», добровільно повідомив УСБУ в Запорізькій області про відповідну терористичну діяльність й сприяв її припиненню шляхом показів про вчинення інших злочинів, пов’язаних з діяльністю терористичних груп, підконтрольних «ЛНР»”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

З огляду на викладене, ухвалою Жовтневого районного суду Запоріжжя від 21.11.2019 задоволено клопотання прокурора і «С» звільнений від кримінальної відповідальності за вчинені дії.


Читайте також:

У Запоріжжі судитимуть терориста «ДНР», який хотів влаштувати теракт в центрі міста

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0