USD: EUR:
... в Запорожье
До Запоріжжя привезли перші китайські тести для діагностики коронавірусу, — ФОТОРЕПОРТАЖ

До Запоріжжя привезли перші китайські тести для діагностики коронавірусу, — ФОТОРЕПОРТАЖ

До Запоріжжя з Китаю прибули перші тести для діагностики коронавірусу та засоби індивідуального захисту.

Про це повідомляє кореспондент «Першого Запорізького».

Запорізька область отримала понад 1000 експрес-тестів та тестів
полімеразної ланцюгової реакції для діагностики коронавірусу, а також понад 4 тисяч медичних масок та 700 захисних костюмів.
Це один з перших траншів, який передав китайський уряд для України.

За словами глави обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Костянтина Малашенка, засоби індивідуального захисту, в першу чергу, необхідні для співробітників швидкої — для реагування на виклики людей з симптомами коронавірусу.

Як розповів голова обласного лабораторного центру, головний санітарний лікар Роман Терехов, експрес-тести передадуть в медустанови для сортування пацієнтів з распіраторними симптомами. Остаточно діагноз коронавірусу можна буде підтвердити за допомогою тестів ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції), які будуть робити в вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру. В умовах карантину лабораторія буде працювати цілодобово.

За словами фахівців, цих тестів та засобів захисту вистачить, як мінімум, на найближчі 3-4 тижні для нинішніх потреб. Крім цього, і швидка допомога, і обласний лабораторний центр незабаром отримають нові поставки тестів та засобів індивідуального захисту, закуплених за бюджетні кошти.

Читайте також:

Де в Запоріжжі та області лежать пацієнти з підозрою на коронавірус

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0