USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі пішоходи та велосипедисти стануть пріоритетом: в мерії приймуть Концепцію розвитку велоінфраструктури

У Запоріжжі пішоходи та велосипедисти стануть пріоритетом: в мерії приймуть Концепцію розвитку велоінфраструктури

На майбутній сесії міської ради депутати розглянуть Концепцію розвитку велоінфраструктури міста

У Запорізькій міській раді зареєстрований проект рішення сесії “Про затвердження Концепції розвитку інфраструктури міста на 2019 рік”. Він передбачає створення безпечних умов руху для велосипедистів та забезпечення врахування їхніх потреб для будівництва й реконструкції відповідних об’єктів міської інфраструктури. Іншими словами: велодоріжок, переїздів, спеціальної розмітки, велопарковок й т.д.

Також, дана Концепція передбачає побудову транспортної піраміди міста, в якій пріоритетними учасниками руху будуть пішоходи та велосипедисти.

“Метою розробки цієї концепції є інтеграція велосипедного транспорту в загальну систему міської транспортної інфраструктури міста Запоріжжя як повноцінного виду транспорту та досягнення значної частини поїздок на велосипеді від загальної кількості переміщень. Це, в свою чергу, згідно до  Стратегії розвитку міста Запоріжжя до 2028 року, створить зручну альтернативу автотранспорту, розвантажить дороги від заторів, зменшить навантаження на громадський транспорт, зменшить кількість ДТП й підвищить безпеку на магістральних вулицях міст “, — йдеться у положеннях Концепції.

Читайте також:

Запоріжжя велосипедне: 30 фотографій учасників та гостей «Сталевого Кубку»

У Запоріжжі почнеться триденний міжнародний кінофестиваль, – ПРОГРАМА

0