USD: EUR:
... в Запорожье
Хортиця, музеї, фонтан і соцмісто: в Запоріжжі назвали ТОП інтересів туристів

Хортиця, музеї, фонтан і соцмісто: в Запоріжжі назвали ТОП інтересів туристів

Майже половина іноземних туристів в нашому місті — з США і всі вони активно користуються проектом “Розумний гід”

У Запоріжжі в рамках проекту “Розумний гід” на найбільш туристично привабливих об’єктах встановлені інформаційні таблички, які оснащені NFC-мітками, QR-кодами та інформацією, нанесеною шрифтом Брайля. Відсканувавши код за допомогою смартфона, можна отримати інформацію про об’єкт на 7 мовах (українською, англійською, німецькою, китайською, французькою, російською і турецькою) з озвучуванням та 3D-візуалізацією маршруту.

Запорізький Туристичний інформаційний центр підвів підсумки року, й склав рейтинг найбільш популярних серед туристів об’єктів в нашому місті, а також ТОП-країн, жителі яких найчастіше бували в Запоріжжі.

Отже, з іноземних туристів найбільше наше місто відвідали гості з США (47,2%), на другому місці — Англія (7,2%), на третьому — туристи з Ізраїлю (4,6%). Четверту сходинку рейтингу займає Росія (4,5%), п’яту — Німеччина (3,7%), шосту — Голландія (3,6%).

Решта 29,2% туристів, що побували в Запоріжжі — це гості з Китаю, Японії, Туреччини, Польщі, Чехії, Словенії.

ТОП найбільш відвідуваних історичних місць у Запоріжжі такий:

  1. Соцмісто (ця туристична локація також увійшла в ТОП 10 об’єктів по Україні, де зайняла 5 місце і стала найбільш об’єкту сканування в Україні з грудня 2018 по березень 2019);
  2. Фонтан життя;
  3. Острів Хортиця;
  4. Музей техніки Богуслаєва;
  5. Запорізький обласний краєзнавчий музей.

Читайте також:

У Запоріжжі археологи розкопали останки Олександрівської фортеці, — ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

1

Запорожец2019-12-27 08:30:03
Топ интересы Запорожья? Вы чуть не лишили туристов самого самого!!! Топы - это полное отсутствие архитектурного благоустройства - соседство миллионов рекламных досок и плакатов на старинных домах , неуправляемый хаос ларьковых незаконных "размножений" (скоро посреди проезжих частей они будут вырастать), "убитые" напрочь дороги (особенно во дворах). Вариант - на Песках провести экскурсию по холмистым заросшим чагарныками плантации, сплошь усеянные, словно Донецкий кряж, многотонными "залежами" бетона и камней от былых строительных времен. И это далеко не всё!!! Приезжайте в Запорожье и путешествуйте с удовольствием,...если сможете.