USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі затримали небезпечне злочинне угрупування, — ФОТО, ВІДЕО

У Запоріжжі затримали небезпечне злочинне угрупування, — ФОТО, ВІДЕО

ОЗУ організував батько з двома синами

Сьогодні, 30 листопада, у Запоріжжі оперативники Нацполіціі затримали небезпечне злочинне угрупування. Про це повідомили в прес-службі ГУ Нацполіціі України в Запорізькій області.

ОЗУ організував батько зі своїми двома синами. Всього до угрупування входило понад 20 осіб віком від 20 до 38 років. Протягом 5 років банда здійснила понад 20 тяжких злочинів: розбійних нападів, крадіжок (з авто і квартир), а також викрадення людей з подальшим вимаганням грошей. Тільки в цьому році члени ОЗУ скоїли 10 злочинів з використанням зброї.

Гроші, отримані злочинним шляхом, вони витрачали на дорогі авто, речі та відпочинок.

Затримання відбувалося як в гостросюжетному бойовику — за участю спецпідрозділу “КОРД” та бойової техніки зі штурмом. Сьогодні правоохоронці затримали п’ятьох членів ОЗУ, в тому числі й організаторів угруповання. Відомо, що ще один небезпечний злочинець ховається в Росії.

Співробітники нацполіціі проводять 46 обшуків в місцях проживання фігурантів. У них вже знайшли зброю, наркотики, гроші та інші докази злочинів.

Також відомо, що розслідування за даними фігурантом ведеться давно. Поліцейські вже вилучали у членів банди авто, які могли бути причетні до злочинів. Але члени ОЗУ автомобілі викрадали і підпалювали, щоб позбутися від доказів. Також вони погрожували слідчим, які ведуть справу.

Кримінальне провадження відкрито за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), 185 (Крадіжка), 186 (грабіж), 187 (розбій), 189 (вимагання), 194 (Умисне знищення або пошкодження майна), 257 (бандитизм), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 296 (хуліганство) і 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони) Кримінального кодексу України.


Читайте також:

Озброєний та небезпечний: 70-річний житель Запоріжжя організував велику схему розкрадання сільгоспземель, — ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0