USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області знайшли бивень мамонта, — ФОТО

У Запорізькій області знайшли бивень мамонта, — ФОТО

Палеонтологічний знахідку виявили на узбережжі Азовського моря в Бердянську

Як повідомляє PRO.Berdyansk, днями команда контент-агентства «Imaginemaze» знімала новий відеоролик у стрімчастого берега між Бердянськом та Приморськом, де і виявила скам’янілий бивень мамонта.

Як розповіли пошуковики-учасники творчої групи, в цей день пошуки не входили в їхні плани, а на знахідку вони натрапили випадково. Віктор Галіцин просто оглядав глинистий обрив, й побачив щось біле, схоже на колоду.

— Я не фахівець в палеонтології, але тут згадав, що саме в цих місцях раніше знаходили останки доісторичних тварин і вирішив подивитися ближче, — ділиться Віктор.

Не маючи з собою необхідних інструментів, дослідники розкопали лише кілька великих фрагментів знахідки, які перевезли до Бердянську та законсервували.

Те, що здалося Віктору Галіцину білою колодою, насправді виявилося бивнем. І, судячи з розмірів, як стверджують фахівці, це була досить велика тварина, ймовірно, один з предків шерстистого мамонта — степовий мамонт (Mammuthus trogontherii), або ще більш древній — південний слон (Mammuthus meridionalis).

Учасники пошукової групи мають намір провести детальне обстеження території, адже там можуть знаходиться й інші частини скелета стародавньої тварини.

Для довідки:
Приблизно в цих місцях в 1941-1942 роках бердянський палеонтолог Георгій Манохин знайшов найбільший і повний (один з семи, що зберігаються в музеях світу) скелет південного слона. У наш час цей скелет зберігається в Зоологічному музеї Санкт-Петербурга.


Читайте також:

Археологи під час розкопок виявили печатку князя Володимира Мономаха

У Запоріжжі археологи розкопали останки Олександрівської фортеці, — ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

2

Баба Параска2019-11-15 12:33:40
Українськи вчені довели, що мамонти на теренах України ( у тому числі і цей бердянський) вимерли внаслідок штучного голодомору, скоєного більшовиками.
У Запорізькій області знайшли бивень мамонта (фото) – Свідок2019-11-15 10:19:21
[…] Джерело: 1news.zp.ua […]