USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області екс-директор держпідприємства поставляв до Росії обладнання для ВМФ

У Запорізькій області екс-директор держпідприємства поставляв до Росії обладнання для ВМФ

Співробітники СБУ запобігли контрабанді товарів для військових кораблів країни-агресора

На митному посту “Мелітополь” співробітники СБУ затримали двох чоловіків, які мали намір оформити документи на обладнання, призначене для охолодження рідини на військових кораблях. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Як з’ясувалося, організатором контрабанди стратегічного обладнання в країну-агресор, був колишній директор одного з державних підприємств. Його й затримали разом з подільником.

“Він був комерційним директором заводу, що виробляє продукцію подвійного призначення, яка використовується на військових човнах, зокрема ВМФ РФ. Устаткування нібито для цивільних потреб організатор замовляв у приватних структур, які офіційно діють за ліцензією держпідприємства. Для легалізації контрабандних поставок екс-директор зареєстрував ряд фірм-прокладок, в тому числі на території Росії. Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник також мав домовленість з митниками. Вони забезпечували вивезення продукції за кордон без здійснення перевірочних заходів та оформлення відповідних дозвільних документів “, — повідомили в СБУ.

В ході обшуків у підозрюваного, силовики виявили велику кількість запчастин до військового обладнання і бухгалтерію, що підтверджує нелегальні поставки.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 333 (порушення режиму здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України, тривають слідчо-оперативні дії. Вирішується питання про притягнення до відповідальності співробітників митного поста, причетних до операції.


Читайте також:

Бердянський браконьєр наловил риби на 120 тисяч гривень, — ФОТО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0