USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькому аеропорту майже на 30% збільшилася кількість пасажирів на міжнародних рейсах

У Запорізькому аеропорту майже на 30% збільшилася кількість пасажирів на міжнародних рейсах

Понад 280 тисяч пасажирів пройшли через повітряні ворота запорізького аеропорту за 7 місяців 2019 року.

За повідомленням прес-служби комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя приріст пасажиропотоку в порівнянні з минулим роком, становить майже 27%. Найбільша частка пасажирів припадає на міжнародні перельоти – 214 тисяч, вона збільшилася на 28%. Для порівняння в минулому році послугами аеропорту Запоріжжя скористалися 167 тисяч осіб. На внутрішньому секторі приріст становить 22%, кількість пасажирів зросла з 55,5 тисяч на 2018 рік до 68 тисяч в нинішньому.

Всього повітряна гавань Запоріжжя в липні збільшила показники в порівнянні з 2018 роком на 13%, до 51 тисячі пасажирів. На міжнародних авіалініях були перевезені більше 40 тисяч пасажирів, на внутрішніх – майже 11 тисяч. Для порівняння в минулому році ці цифри становили 37 тисяч для міжнародного трафіку і 8 тисяч для внутрішнього.

Окремо варто відзначити, що аеропорт в липні побив ще два рекорди. По-перше, за останні 11 років, з 2008 року, коли почали вести систематичний збір статистичних даних, через запорізькі повітряні ворота за другий літній місяць було відправлено найбільшу кількість пасажирів – майже 25,5 тисячі осіб. По-друге, в цьому ж місяці зафіксовано найбільшу кількість літако-вильотів – 356.

Нагадаємо, що з 2 вересня по 15 жовтня запорізький аеропорт буде частково закритий на ремонт у зв’язку з ремонтними роботами на злітно-посадковій смузі та заміною світлосигнального обладнання.

0