USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області жителі Мелітополя вкотре вийшли на мирний мітинг проти окупації міста російським агресором, – ВІДЕО

У Запорізькій області жителі Мелітополя вкотре вийшли на мирний мітинг проти окупації міста російським агресором, – ВІДЕО

Сьогодні, 5 березня, жителі Мелітополя вкотре вийшли на мирний мітинг проти окупації міста російським агресором.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомила місцева мешканка, голова ГО «Свідоме суспільство Мелітополя» Ольга Гайсумова.

«На десятий день війни мелітопольці продовжують висловлювати свою громадянську позицію, підтверджуючи, що Мелітополь – це Україна. 5 березня громадяни міста знов зібралися на Площі Перемоги, щоб показати окупантам та всьому світу, що їхня позиція не змінилась і не зміниться, – розповіла Гайсумова. – Сьогодні на площі об’єдналися більш 2 тисяч жителів міста з прапорами, українською символікою та постерами, зрозумілими для окупантів, на яких був вказаний напрямок, куди їм треба йти, як і російському воєнному кораблю».

Від Площі Перемоги мирні демонстранти направилися з вигуками «Мелітополь – Україна!», «Мелітополь, вставай!», «Україна понад усе!», «Слава Україні!». Колона сьогодні рухалася головним проспектом нашого міста – через проспект Богдана Хмельницького майже до того південного в’їзду до міста, де у перший день війни групувалась російська техніка.

Демонстрація тривала біля трьох годин, а закінчилась знову біля площі Перемоги, де розташували свою псевдогуманітарну допомогу і воєнну техніку окупанти з автоматами и руках.

Організатори мітингу закликають небайдужих громадян приєднуватись до акції кожного дня.

Як уже писав «Перший Запорізький», 1 березня жителі міста вперше вийшли на масову акцію. Мелітопольці голими руками зупиняли військові машини РФ, окупанти відкривали вогонь.

2 березня колона небайдужих мешканців Мелітополя зібралася на площі Перемоги, а звідти колоною вирушили до захопленої росіянами будівлі СБУ. Щоб розігнати людей, окупанти почали стріляти у повітря і не лише. На жаль, один учасник мітингу – мешканець Мелітополя отримав вогнепальне поранення.

3 березня, відбувся черговий масовий патріотичний мітинг, який кожного разу збирає дедалі більше людей. Вчора, 4 березня, тисячі жителів Мелітополя знову вийшли на патріотичну акцію у центрі окупованого росіянами міста.

У Приморську місцеві жителі четвертий день поспіль виходять на протести проти російської окупації, – ВІДЕО


Читайте також:

У Запорізькій області Збройні Сили України продовжують ліквідувати противника: загарбник деморалізований і несе втрати

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0