USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області завели чотири кримінальні справи за фактами порушень на виборах в Раду

У Запорізькій області завели чотири кримінальні справи за фактами порушень на виборах в Раду

На території Запорізької області в день голосування зареєстрували 170 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

У поліції відкрили 4 кримінальних провадження і склали 6 адміністративних протоколів. Про це повідомляє прес-служба запорізької Нацполіції.

В даний час всі дільничні виборчі комісії закінчили підрахунок голосів і доставили бюлетені і протоколи до окружних комісій. Поліцейські продовжують забезпечувати публічну безпеку і порядок на окружних виборчих комісіях.

Три кримінальні справи були порушені за ч.4 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців чи фальсифікація виборчих документів) КК України – за фактом фальсифікації виборчих документів членами виборчих комісій в Запоріжжі, Дніпрорудному і Мелітополі.

Крім того, на одній з ділянок в Хортицькому районі Запоріжжя зловмисники з аерозольного балончика розпилили невстановлену речовину з різким запахом у відкрите вікно, де в цей час члени виборчої комісії підраховували голоси виборців. Поліцейські оперативно розшукали хуліганів. За даним фактом проводиться досудове розслідування кримінальної справи за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України.

Шість адміністративних протоколів було складено:

  • 5 – за ознаками ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство);
  • 1 – за ознаками ст.212-10 КУпАП (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму).

Читайте також: У Запоріжжі за мажоритаркою проходять кандидати від «Слуги народи»: в області борються «старі» політики

0