USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області за перший тиждень серпня з пляжів вивезли більше 100 тонн водоростей

У Запорізькій області за перший тиждень серпня з пляжів вивезли більше 100 тонн водоростей

Прибережну територію Бердянська звільняють від водоростей, масово викинутих після недільного шторму. За три дні місцеві комунальники зібрали з пляжів, а промисловці вивезли на смітник близько 100 тонн водоростей.

Співробітники КП «Рятувально-водолазна служба» продовжують проводити розчистку пляжів від зелених водоростей – робота ведеться цілий рік. Однак за останні кілька днів зібрали в три рази більше водоростей, ніж за весь червень, передає «ProBerdyansk».

За неповні 8 місяців 2019 року, з прибережної території вивезли 626 метрів кубічних дарів моря – це понад півмільйона тонн (в залежності від вологості може змінюватися вага рослин). При тому, за 6 днів серпня прибрано в три рази більше, ніж за весь червень: 138 метрів кубічних (понад 100 тонн) і 44 – відповідно. На думку заступника директора КП «Рятувально-водолазна служба» Анатолія Вороніна, збільшення кількості водоростей пов’язане виключно з погодними умовами.

– Багато що залежить від напрямку вітру і, на жаль, ми на це вплинути не в силах. Наприклад, в червні «працював» північно-східний і східний вітер – було мало водоростей, тільки змінювався напрямок на північно-західний, південно-західний – ситуація погіршилася. Крім того, після сильного шторму на берег масово викинуло рослини, – прокоментував Воронін.

Відзначимо, в останні роки водорості докучають багатьом приморських містах, так, місяць тому зазеленіли пляжі Одеси. У експертів немає єдиної думки на цей рахунок – є лише версії, чому різко зросла кількість зелених рослин: зміна солоності водойм, підвищення температури і скорочення чисельності риби, яка харчується цими рослинами.

0