USD: EUR:
... в Запорожье
Школи, стадіони, водогони: у Запорізькій області за 144 мільйони із держбюджету реалізують 12 масштабних проектів

Школи, стадіони, водогони: у Запорізькій області за 144 мільйони із держбюджету реалізують 12 масштабних проектів

У Запорізькій області будуть реалізували 12 масштабних проектів за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА.

У четвер, 18 лютого, конкурсна комісія Міністерства розвитку громад та територій України затвердила всі 12 поданих проєктів регіонального розвитку. У 2021 році область завершить 6 минулорічних об’єктів та розпочне 6 нових. Загальна сума фінансування – 144 мільйони гривень.

Нарешті закінчиться  капітальний ремонт санаторної школи-інтернату № 7 у Запоріжі, реконструкцію спортивного майданчику запорізької гімназії № 8 та стадіону у селі Комишуваха.

Також за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку планують завершити реконструкцію басейну обласної школи вищої спортивної майстерності та стадіону «Таврія» у Василівці.

Значну увагу обласна влада приділить освіті. Комплексна модернізація із використанням енергозберігаючих технологій очікує на гімназію «Інтелект» у Кушугумі та дитсадки у Бердянську і Мелітополі.

Вперше за багато років держава будуватиме нові зрошувальні системи на Мелітопольщині. Велика вода прийде на 800 гектарів ланів науково-дослідного господарства Таврійського державного агротехнологічного університету.

На окрему увагу заслуговують 3 проєкти, які дадуть потужний імпульс розвитку міст та районів області. Це реконструкція водогонів на Бердянськ, від Вільнянська до Новомиколаївки та до сел. Розівка. Це дозволить забезпечити чистою водою десятки тисяч запоріжців та набагато зменшити експлуатаційні втрати КП «Облводоканал».

Метінвест збільшив виплату податків до 22,1 мільярдів гривень


Читайте також:

У Запоріжжі у Кривий бухті цілодобово збирають гігантські секції нового моста на Хортицю, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0