USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області вакцинувалися вже майже 134 тисяч людей

У Запорізькій області вакцинувалися вже майже 134 тисяч людей

У Запорізькій області за добу зробили 2220 щеплень від COVID-19.

Про це повідомляють у обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Кампанія з імунізації проти COVID-19 розпочалась в області з 25 лютого. За цей час у Запорізькій області станом на сьогодні вакцинували 134 521 людей. З них майже 75 тисяч людей вже отримали друге щеплення та завершили вакцинацію

Вакциною Ковішилд зробили 22 493 щеплень, Короновак – 52 699, Комірнаті (Пфайзер) –74 668, Астра-Зенека  – 40 523,  Модерна – 19 107.

Нагадаємо, з 21 липня Міністерство охорони здоров’я офіційно відкрило 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби.

Нагадуємо, вакцинація є єдиним надійним способом покінчити з пандемією. ВООЗ вважає, що від 65% до 70% людей повинні мати імунітет, перш ніж перерветься ланцюг передачі інфекції.

У деяких людей викликає сумнів безпрецедентна швидкість, з якою були розроблені антіковідні вакцини. Дійсно, зазвичай у вчених роки йдуть на розробку нових вакцин, проте в умовах пандемії та при активній співпраці вчених різних країн під егідою ВООЗ це стало можливо в значно більш стислі терміни.

Світові експерти відзначають, що вакцинація мільярдів людей допоможе зупинити передачу вірусу, що викликає Covid-19, і досягти групового імунітету. А як тільки ми цього досягнемо, ми зможемо повернутися до нормального життя.

За минулу добу в Запорізькій області понад 400 осіб завершили вакцинацію


Читайте також:

У Запорізькій області за добу не зареєстрували жодного нового випадку COVID-19

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0