USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області вакцинувалися лише 25% педагогів

У Запорізькій області вакцинувалися лише 25% педагогів

На сьогодні в Запорізькій області щеплення від COVID пройшли 86% медичних працівників. А от серед освітян показники набагато нижчі – щеплено лише 25% педагогів.

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА.

Згідно ж постанов Уряду, якщо регіон вийде з «зеленої» зони епіднебезпеки, то працювати у звичному очному режимі дозволять лише тим навчальним закладам, де вакциновано 80% персоналу. Інші перейдуть на навчання в онлайн форматі.

«Ми маємо зробити все, аби мінімізувати всі ризики та нормально розпочати новий навчальний рік. Тому що онлайн навчання, яке ми змушені були водити минулої зими та весни, показало свої невтішні результати під час весняної сесії ЗНО. Так, більше третини випускників не змогли отримати по тестах з математики навіть оцінку «задовільно». Тому робота з вакцинації має проводитись у кожному районі, у кожній громаді, на рівні кожної школи», – зауважив голова області Олександр Старух під час наради з головами районних державних адміністрацій та головами громад.

Загалом у Запорізькій області з початку вакцинальної кампанії станом на сьогодні щеплення зробили майже 150 тисяч людей.

У МОЗ наголошують, що вакцинація – це найефективніший спосіб убезпечити себе і людей навколо від тяжкого перебігу хвороби і це рятує життя. Крім того, в Міністерстві розглядають можливість часткового ослаблення обмежень для вакцинованих громадян.

Попри збільшення темпів вакцинації, показник щеплених громадян залишається вкрай низьким в Україні, і ця ситуація викликає тривогу.


Читайте також:

У Запорізькій області триває багатомільйонний капітальний ремонт траси на Одесу: що вже зробили, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0