USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області «Укрпошта» передасть в оренду дитячий табір на березі моря фірмі екс-начальника управління ЖКГ за 700 гривень

У Запорізькій області «Укрпошта» передасть в оренду дитячий табір на березі моря фірмі екс-начальника управління ЖКГ за 700 гривень

Державне підприємство «Укрпошта» з початку року виставила на електронні аукціони ряд об’єктів нерухомості. Один з них знаходиться в селі Новопетрівка Запорізької області на березі Азовського моря.

Йдеться про комплекс дитячого оздоровчого табору «Стріла», який розташований в Новопетрівці на першій лінії Азовського моря з прямим виходом на пляж. Комплекс площею в 2630 квадратних метра містить п’ять спальних корпуси на 180 місць, окремий двоповерховий корпус для персоналу, їдальню, тренажерний зал, адмінкорпус, пральню, сцену, вбиральні, технічні приміщення. Також орендодавець передає в користування всі меблі, техніку, інвентар за актом прийому-передачі.

Щоб не «тягнути» на собі ношу з утримання цього табору, «Укрпошта» вирішила здати табір на три роки в оренду за «смішну» ціну. В якості стартової ціни поштальйонівці запропонували всього лише 12 гривень на місяць. В аукціоні вирішили взяти участь всього дві фірми з київською пропискою – транспортна «Мантранс» та інжинірингова «Група енергетичних компаній». Під час аукціону особливо ніхто і не торгувався, але ціна, звичайно, піднялася до 770 гривень на місяць і право оренди перейшло до столичної фірми «Група енергетичних компаній». Її власником значиться екс-начальник управління житлово-комунального господарства Бердянська Володимир Мезенцев і його син Григорій Мезенцев.

За умовами договору оренди, комерсанти не повинні змінювати цільове призначення і використовувати комплекс виключно, як дитячий табір відпочинку. На переможців торгів також покладено зобов’язання утримувати табір. Сюди входить комунальні послуги, експлуатаційні витрати, оплата електроенергії та інше, що сумарно за рік може скласти понад 600 тисяч гривень. Також додатково підприємці повинні сплачувати податок на нерухоме майно, який становить 10,3 тисячі гривень на рік. Орендні канікули передбачені терміном на три місяці. У цей період переможці аукціону платять тільки по 1 гривні орендної плати і займаються благоустроєм території або ремонтом. Власне всі серйозні зміни і реконструкція повинна бути узгоджена з «Укрпоштою».

Відомо, що після підписання договору оренди, «Група енергетичних компаній» може звернутися до уповноважених органів за дозволом на відкриття об’єкта. За весь період оренди комерсанти зобов’язані забезпечувати збереження всього комплексу.

Цікаво, що ще в квітні вартість оренди цього ж об’єкта становила 65 тисяч гривень. Відповідна інформація розміщена на сайті продажів OLX. А рівно рік тому «Укрпошта» намагалася його віддати в оренду за 82 тисячі гривень, але торги провалилися.

5

Николай Лагерь 15 лет давал Запорожской дирекции хорошую прибыль, это преступно отдать в аренду.2020-01-29 12:21:34
Николай Лагерь 15 лет давал Запорожской дирекции хорошую прибыль, это было при Насекане А.А. это преступно отдать в аренду
Николай2019-08-29 11:34:01
Наверное нахапал дениг и за откаты за капейки все скупает. А откуда вы думаете у него новые туфли, за какие деньги он кохве пьет почти каждый день в магазине у водоканала, даже иногда с БУЛОЧКОЙ ? Растрелять без суда и следствия!
Евгений2019-06-18 12:58:42
Сразу взвинчивают цену, ждут когда "охочих" не станет, а потом можно и за 5 копеек.
Запорожец2019-06-17 14:20:35
Самая ненасытная тварь в этом мире - это человек....
Олег2019-06-11 20:27:19
За это нужно расстреливать!Как тех кто сдал такой обьект за 700гр, так и тех кто его взял в аренду.