USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області вчитель-колаборант перейшов на бік ворога та очолив школу

У Запорізькій області вчитель-колаборант перейшов на бік ворога та очолив школу

На окупованій території Запорізької області викладач очолив школу та впроваджував у навчальний процес російські освітні стандарти.

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

На початку липня вчитель однієї зі шкіл села Велика Знам’янка погодився на співпрацю з представниками окупаційної влади та обійняв посаду директора місцевої школи, підконтрольної окупаційній адміністрації. Про своє псевдопризначення публічно повідомив педагогічному колективу навчального закладу.

Маючи значний досвід роботи та відповідну кваліфікацію, він організовував учбовий процес та впроваджувати освітні стандарти країни-агресору. Для цього керівник оновив програму викладання із використанням російських підручників та змінив форму оцінювання школярів на п’ятибальну.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури вчителю-колаборанту заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

На Запоріжжі вчора росіяни знеструмили 360 тисяч домогосподарств: наразі енергетики повністю ліквідували наслідки блекауту


Читайте також:

Російські терористи зруйнували пологове відділення лікарні у Вільнянську: загинуло немовля, двох людей дістали з-під завалів, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0