USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області знову посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень

У Запорізькій області знову посилять контроль за дотриманням карантинних обмежень

У Запорізькій області буде посилено контроль за дотриманням обмежувальних заходів під час карантину.

Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області.

Як доповів заступник директора обласного лабораторного центру МОЗ України Олександр Мащак, в Запорізькій області зберігається стійко благополучна протиепідемічна ситуація. Однак в країні спостерігається зростання рівня захворюваності через зниження карантину. Це відбувається через нехтування засобами індивідуального захисту і не виконує необхідних норм поведінки.

«Я нагадую, що карантин в області ще не скасовано, діє тільки поступові обмеження карантинних заходів. Необхідно усвідомлювати загрозу зараження і неухильно виконувати всі обмежувальні заходи, не треба нехтувати власним здоров’ям і здоров’ям близьких людей», – зазначив фахівець.

Нагадаємо, на ранок 16 червня в Запорізькій області зареєстровано 531 лабораторно підтверджений випадок захворювання COVID-19.

За підсумками обговорення прийнято рішення посилити обласної поліції та управління Госпродпотребслужби контроль за дотриманням всіма суб’єктам господарювання незалежно від форм власності і населенням області обмежувальних заходів, які діють під час карантину на території Запорізької області.

Також затверджено перелік обмежувальних заходів, які продовжують діяти під час карантину на території Запорізької області.

Зокрема, забороняється:

  • перебування в громадських будівлях і спорудах, громадському транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту;
  • перебування на вулицях без документів, що засвідчують особу, підтверджують громадянство або її спеціальний статус;
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  • проведення масових заходів з кількістю учасників понад 10 осіб;
  • торгово-розважальних центрів (крім розташованих в них магазинів), установ розважальної діяльності, діяльність кінотеатрів, дитячих установ оздоровлення і відпочинку, крім діяльності музеїв, музеїв під відкритим небом і історико-культурних заповідників;

У Запорізькій області 80% сільського населення п’ють воду, яка взагалі не відповідає санітарним нормам, – еколог


Читaйте тaкож:

Обміління Дніпра і малих річок може призвести до водного колапсу в Запорізькій області, – експерти

Отримуйте новини швидше з допомогою нaшого Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпорізький» у Instagram!

4

Тому, кто Люде2020-06-21 10:18:52
Зачем такие нервы?!!! Сиди дома и никакая Люда к тебе не подойдёт. И, кстати, если вдруг решишся выйти - не забудь перчатки и .... респиратор и... шлем на - всякий случай, а то кто-то захочет выключить опцию "хамло".
ЛЮДЕ2020-06-20 10:13:37
Ты, тварь, не вздумай подойти к кому-нибудь ближе, чем на 2 м. Ты - потенциальная угроза. Сидишь ты дома, или ходишь по улице - помни об этом. И проживешь еще как нибудь. Но если я заболею - на таких как ты "любительниц пожить", - плюну без сожаления! А там, - Бог нам судья.
Люда2020-06-20 01:19:16
Идиоты , надоели уже со своими карантинными мерами!!!! Хватит над людьми издеваться!!! У меня одна жизнь и я не собираюсь ее просиживать дома. Для меня дорог каждый день прожитый!! Вы демоны, не имеете право распоряжаться человеческими действиями и никого вы дома не закроете!!!!
Лера2020-06-19 14:54:14
Самовольно оставлять места самоизоляции не имеют права только заболевшие или контактные лица, штрафовать других людей Вы права не имеете, поскольку самоизоляция происходит добровольно, и люди имеют полное право выходить на улицу прогуляться, а что касается массовых мероприятий с количеством участников не более 10 человек - то тут спорный вопрос. Значит митинги с толпами купленных прихвостней разрешены, а нормальным людям нельзя на природе отдохнуть шумной компанией? Идите на х..!