USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області сільрада без конкурсу доручила приватній фірмі вивозити сміття за бюджетні кошти

У Запорізькій області сільрада без конкурсу доручила приватній фірмі вивозити сміття за бюджетні кошти

Такі дії викликали безліч запитань у Запорізького обласного відділення Антимонопольного комітету України.

Колегія АМКУ зобов’язала Акимівську селищну раду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на її території.

Як виявилося, раніше почесна місія вивозити сміття була довірена фірмі «Акімжилсервіс» та ФЛП Дедушев А.В. При цьому «Акімжилсервісу» дозволили вивозити сміття селищна рада на своєму засіданні ще чотири роки тому. Ні про яке прозоре проведення конкурсу навіть не йшлося.

Що ж стосується підприємця Анатолія Дедушева, то він вивозить сміття в приватному секторі і коли АМКУ стали з’ясовувати на якій підставі, то з’ясувалось, що між селищною радою та приватним підприємцем навіть немає ніяких договорів.

– Ринки вивезення твердих побутових відходів потенційно конкурентні. Бездіяльність Акимівської селищної ради, яка полягає в непроведенні конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на її території, могло призвести до недопущення конкуренції. При таких умовах дії конкурентних механізмів спотворюються: суб’єкти господарювання втрачають мотивацію до змагання на ринку, до зменшення витрат, підвищення якості послуг, – зазначив голова Запорізького територіального відділення Олександр Білий.

За підсумком вдалося домогтися того, що Акимівська селищна рада все-таки визнав порушення та зобов’язалася його припинити.

0