USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області з початку року на ремонт доріг освоїли 97 мільйонів гривень

У Запорізькій області з початку року на ремонт доріг освоїли 97 мільйонів гривень

У Запорізькій області триває ремонт доріг комунальної власності населених пунктів. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Всього на фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання доріг комунальної власності населених пунктів області в місцевих бюджетах на 2019 рік передбачено 618,433 мільйона гривень.

На теперішній час обсяг освоєних коштів саме на ремонт доріг складає майже 97 мільйонів гривень. За ці кошти був виконаний ремонт понад 620 тисяч м2 пошкоджених ділянок дорожнього покриття, які місцеві громади визнали найбільш проблемними.

Найбільші обсяги коштів, виділених на ремонт доріг комунальної власності, серед міст обласного значення освоїли: м. Запоріжжя – 42,93 мільйона та м. Мелітополь – 36,65 мільйона, серед районів області: Кам’янсько–Дніпровський – 4,614 мільйона, Василівський – 3,071 мільйона та Пологівський райони – 2,678 мільйона гривень.

Автодорожники нагадують, що з початку червня в Запорізькій області, як і по всій Україні, діє обмеження руху в світлий час доби для транспортних засобів загальною масою понад 24 тонн або навантаженням на вісь більше 7 тонн. Це пов’язано з тим, що висока температура повітря в літній період призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. В результаті погіршуються його міцністні характеристики, а рух великовантажного транспорту при таких умовах призводить до катастрофічних руйнувань доріг.

Зі списком місць стоянок для відстою вантажівок в Запорізькій області можна ознайомитися тут.

0