USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області вирішили перевірити виборчі дільниці - ФОТО

У Запорізькій області вирішили перевірити виборчі дільниці - ФОТО

Цьому питанню було присвячено останнє засідання обласного комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

З огляду на, що люди з інвалідністю голосують на звичайних виборчих дільницях, забезпечення безбар’єрного доступу є обов’язком органів місцевого самоврядування, передає прес-служба облдержадміністрації.

Серед опитаних осіб з інвалідністю майже 80% бажають голосувати не вдома за місцем проживання, а на виборчих дільницях, але виникає проблемна ситуація, коли людина з інвалідністю не може вийти з квартири багатоповерхового будинку, скористатися громадським транспортом і дістатися до виборчої дільниці.

Згідно з моніторингом місії ООН 55% приміщень для голосування є архітектурно недоступні. Багато розташовані на другому поверсі. Це створює перешкоди не тільки для людей з інвалідністю, а й для літніх людей і батьків з дітьми.

Чиновники з управління містобудування та архітектури спільно з громадською організацією «Запорізький обласний конгрес людей з інвалідністю» провели аудит доступності об’єктів, будівель і приміщень виборчих дільниць з урахуванням потреб маломобільних груп населення в селі Гнаровське Вільнянського району, в будинку культури та загальноосвітній школі № 29 в Дніпровському районі по вул. Академіка Александрова, 7 в Запоріжжі і загальноосвітньої школи № 75 в Заводському районі по вул. Історична, 92.

За результатами аудиту склали спеціальні анкети, які розроблені відповідно до рекомендацій архітектурно-будівельної інспекції та Міністерства регіонального розвитку. Всі проблемні місця сфотографували і написали пропозиції, як їх виправити.

0