USD: EUR:
... в Запорожье
Прокурорських водіїв, які заїкнулися про підвищення зарплатні, змушують писати заяви на звільнення

Прокурорських водіїв, які заїкнулися про підвищення зарплатні, змушують писати заяви на звільнення

Вкрай несподіваний поворот набуло невинне колективне звернення водіїв місцевих прокуратур Запорізької області. Люди попросили у вищого керівництва розглянути можливість збільшення вельми скромного окладу, як несподівано для самих себе потрапили під прес.

Як розповів «Першому Запорозькому» водій Бердянської місцевої прокуратури Сергій Гавяз, кілька місяців тому водії місцевих прокуратур, які практично всі після реорганізації працюють на 0,5 ставки і отримують зарплату не більше трьох тисяч гривень, зважилися на відчайдушний крок.

– Ще наприкінці 2015 року нас усіх перевели з повної ставки на 0,5. Більшість з нас зараз отримує на руки не більше трьох тисяч гривень з усіма надбавками за вислугу років. Наш робочий день повинен тривати по ідеї чотири години, але на практиці це далеко не так. Щоб з Бердянська нашим прокурорам потрапити на нараду до обласного центру, тільки дорога в одну сторону займає близько трьох годин. За фактом ми задіяні весь робочий день, а в подорожніх листах змушені відмічати лише половину робочого часу. Всі водії чудово розуміють, яку місію виконує прокуратура і як потрібно для них вчасно дістатися на слідчі дії, в суд, наради. Нам дуже важливо було, щоб нас почули: постійно піднімаються ціни на продукти харчування, комунальні послуги, зарплати поліцейських і прокурорів, але для нас нічого не переглядається. Але ж ми теж люди, нам потрібно годувати свої родини, – розповів водій Сергій Гавяз.

Шофери довго спостерігали, як вищі чини прокуратури декларують мільйонні доходи, службові квартири, елітні автомобілі і півмільйонні подарунки безробітних дружин і в якийсь момент водії з декількох місцевих прокуратур вирішили написати колективне звернення на ім’я керівника прокуратури області Валерія Романова.

У своєму листі вони попросили переглянути оплату праці в зв’язку з об’єктивними причинами, а також розглянути можливість переходу на повну ставку. Підписанти чекали відповіді спочатку тиждень, потім місяць, потім два місяці, а ніякої звісточки не надходило. Навіть водії стали розуміти, що якщо на офіційне звернення, немає зовсім ніякої відповіді – ні позитивної, ні негативної, то це як мінімум не дуже хороший знак. В результаті 17 водіїв написали аналогічний лист до Адміністрації президента України на ім’я Зеленського і затамували подих з надією на те, що хоч новий президент їх почує, але в АП їх повідомили, що звернення переслали для подальшого розгляду знову в прокуратуру Запорізької області.

Однак вже після цього листа реакція не змусила себе довго чекати. Водії з районів області стали вигнанцями: з відділу кадрів обласної прокуратури почали допитуватися, хто саме надоумив водіїв до бунтівних вчинків. Після шоферам недвозначно рекомендували написати заяву на звільнення за власним бажанням, а тепер, за їхніми словами, вони дізналися, що керівництво обласної прокуратури направило відповідне подання до ГПУ і тепер іх посади можуть зовсім скоро підпасти під скорочення.

– Я працюю водієм в прокуратурі останні п’ять років. Зараз отримую зарплату  в 2900 гривень на руки, при тому що в зимовий період тільки за опалення ми платимо більше 2000 гривень. Наші зарплати не переглядалися довгий час. Ми всі сподівалися, чекали, що відбудуться якісь зміни в бюджеті. Після цього звернення тут почалися репресії- запитують, хто був ініціатором. Ми знаємо, що деяким водіям вже пропонують писати заяву на звільненням за власним бажанням. Зараз ми готові йти до кінця. Скоротять, так скоротять, але терпіти таку несправедливість вже немає сил, – розповів «Першому Запорозькому» водій Токмацької місцевої прокуратури Микола Чумак.

Водії з районів області стверджують, що якщо в самому Запоріжжі ще можна знайти підробіток на півдня, то в тому ж Токмаку, наприклад, знайти роботу на неповний робочий день вкрай складно і йти просто так вони не мають наміру: адже свої трудові обов’язки вони чесно виконують і вважають, що водіям, які підписали звернення, зовсім несправедливо погрожують звільненням.

10

Сергей2019-09-18 12:25:24
В других областях такая же ситуация! Поддерживаю! Добивайтесь справедливости!!!
гена2019-08-20 21:26:24
Молодец Сергей Гавяз не унывай.Если нужна помощь обращайся в ДК они точно помогут. Поддержка с Одессы!!!
Сергей Гавяз2019-08-17 16:32:02
Всем спасибо за поддержку. Теперь нас пытаются сократить любыми способами.
Олег2019-08-15 22:19:07
Молодец Захар поддерживаю тебя, Запорожских и Херсонских водителей. Николаевские водители тоже ЗА!!!
Захар Беркут2019-08-15 15:54:05
Ти, микола, пітримав би водіїв, а не посилав їх робити маршрутчиками. Значить ти не водій!
николай2019-08-09 14:33:49
прокурорские водятлы самые несчастные? Маршрутчиками идите работайте! Вообще их не жалко! Сколько людей без работы, без денег, без всего, а вы нашли тут наиболее обиженных. А сверх 7000 тысч сколько премий капало?
николай2019-08-09 14:27:30
нехай те водителя идут работать маршртчиками. Жирное у них местечко. Мне их не жалко.
Захар Беркут2019-08-07 20:44:20
Підтримую водіїв Запорізької та Херсонської областей. Вони теж люди, і у них є сім'ї, які потрібно годувати. Я теж водій.
Игорь2019-08-04 16:48:18
Поддерживаю водителей Запорожской области, молодцы что хоть кто то затронул этот вопрос,сам такой Херсонская область
СЭМ2019-08-04 01:41:58
Всегда знал и был уверен, что прокурор это нехороший человек. А данная ситуация это подтвердила ещё раз.