USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області поліція відкрила кримінальну справу за фейкові листівки кандидата

У Запорізькій області поліція відкрила кримінальну справу за фейкові листівки кандидата

На Запоріжжі за поширення фейковий агітаційних листівок від кандидата, який не є членом політичної партії відкрито кримінальне провадження.

За минулу добу, 15 липня, поліцейські області зареєстрували 19 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства.

Найбільше повідомлення прийшло з Вознесенівського району – 5, Приазовського району – 4, Більмацкого – 3, Дніпровського – 3, Кам’янсько-Дніпровського – 1, Веселовського – 1, Олександрівського – 1 і одне звернення надійшло з Мелітополя.

У прес-службі Нацполіціі в Запорізькій області повідомили, що переважно повідомлення стосувалися можливого підкупу виборців, розповсюдження агітаційних матеріалів на підтримку кандидатів, які не є представниками зазначених партій, розміщення зовнішньої реклами в законодавчо заборонених місцях і пошкодження бордів.

Також зафіксовані повідомлення про поширення фейковий даних і проведення незаконної агітації. Так в Кам’янці-Дніпровці офіційний представник кандидата в народні депутати України написала заяву в поліцію щодо роздачі фейковий агітаційних листівок від кандидата, який насправді не має нічого спільного з партією під чиїм логотипом він піариться. За даним фактом проводиться досудове розслідування за ознаками ч.1 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

0