USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області поліція відкрила чотири кримінальні провадження за фактами використання забороненої символіки

У Запорізькій області поліція відкрила чотири кримінальні провадження за фактами використання забороненої символіки

На Запоріжжі поліція відкрила чотири кримінальні провадження за фактами використання забороненої символіки.

Про це повідомляють у обласному управлінні Національної поліції.

Працівники поліції відділення №3 Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області виявили два факти використання забороненої символіки в селі Роздол  Михайлівської територіальної громади.

Так, на території двох домоволодінь місцевих мешканців 50 та 79 років народження виявлені прапори червоного кольору з зображенням п’тикутної зірки, серпу та молоту.

На Алеї Бойової Слави міста Запоріжжя співробітники поліції виявили 67-річну жінку, яка в руках тримала фотографію з комуністичною символікою.  Працівники поліції діалогу тривалий час пояснювали порушниці, що дане зображення є забороненим згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Але громадянка категорично відмовлялась залишити заборонене зображення. Його вилучили співробітники поліції.

За трьома фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ст. 436-1 (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України. 

Також складені адміністративні протоколи за ст. 173-3 (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно 72-річного мешканця Запоріжжя та 59-річного жителя Мелітополя, у яких вилучили георгіївські стрічки. Порушникам загрожує штраф від 850 до 5100 гривень або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Крім цього, відкрито кримінальне провадження, передбачене ст. 436-1 Кримінального кодексу України за фактом публічного використання червоного прапору з забороненою символікою 20-річною мешканкою Мелітополя. 

Поліція продовжує працювати на території проведення масових заходів та забезпечувати публічну безпеку.

«Перший Запорізькій» уже писав, як у Запоріжжі відзначають День Перемоги

Нагадаємо, вчора на Алеї Бойової Слави ветерани Другої світової та АТО запалили «Вогонь пам’яті».


Читайте також:

У Запорізькій області керівниця відділення «Укрпошти» привласнила 70 тисяч гривень

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

9

юстас2021-05-11 04:01:25
алекс, а ты что такое, чтобы указывать запорожцам?
Микола Анатолійович2021-05-10 21:53:04
Українській поліції щира подяка за нейтралізацію антиукраїнського елемента. Фронт не лише там, де свистять кулі, а й у тилу, де працюють московські пропагандисти-диверсанти. Таємний ворог набагато небезпечніший, ніж явний...
Микола Анатолійович2021-05-10 21:43:37
Українці не діти поліцаїв, але й не брати московським окупантам. Українці були змушені служити в окупаційній російсько-большевицькій армії, бо нікуди було дітися... І як виявляється, дарма підставлялися під ворожі кулі. Таварісчь Путін чітко сказав, що і без українців русскій народ виграв би війну. Німці прорахувалися не погодившись визнати Українську соборну самостійну державу. Давно б Україна була б в об'єдній Європі, а московія на звалищі історії. Тепер українці змушені виправляти помилки європейських політиків... Як завжди.
логотип2021-05-10 08:49:09
закладчики по всем районам шныряют, а они бабушек и дедушек ловят...
Запорожец Задунайский2021-05-10 07:49:31
Чествование героев Великой Отечественной войны вызывает бешеную истерику укронацистов -- потомков гитлеровской солдатни и пособников немецко-фашистских оккупантов - украинских полицаев. Шоколаденфюрер Параша принял Украину победительницей в Великой Отечественной войне, а оставил страной - пособницей гитлеровской Германии. Позорный "закон о декоммунизации" и попытки запрета Коммунистической партии поставил Украину в один ряд с самыми гнусными фашистскими режимами в истории человечества: гитлеровской Германией, фашистскими Испанией и Португалией, пиночетовской Чили, греческой хунтой "чёрных полковников", фашистской Италией Муссолини. А прославление и чествование в Украине гитлеровских пособников и фекальные шествия укронацистов лишний раз подтверждают выводы политологов о том, что в Украине нацизм стремительно становится государственной идеологией, которую усиленно насаждает захвативший власть национал - фашистский режим. Украина как под копирку повторяет путь гитлеровской Германии к национальной катастрофе !
Алекс2021-05-09 23:21:27
Запорожцы .не подписывайся за всех ты опрос проводил или проводила?я против к примеру.
Александр2021-05-09 23:19:26
Ну теперь не страшно выходить на улицу арестовали дедушЕк 50 и 79 лет и еще эту бабушку опасную с звездочкой
запорожцы2021-05-09 18:00:51
Поддерживаем.
Петро2021-05-09 17:51:10
С ДНЁМ ПОБЕДЫ ! З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ ! УРА УРА УРА