USD: EUR:
... в Запорожье
На Запоріжжі підрозділ ЗСУ розбив російський танк з допомогою безпілотника, – ВІДЕО

На Запоріжжі підрозділ ЗСУ розбив російський танк з допомогою безпілотника, – ВІДЕО

У Запорізькій області підрозділ Збройних Сил України наосліп вдарив по російській техніці з допомогою октокоптера.

Про це повідомляє facebook-спільнота недержавної організації «Аеророзвідка»

«Перешкоди зі зв’язком? Дія ворожої радіоелектронної боротьби? Ні, не чули. На Запоріжжі бойовий підрозділ за допомогою октокоптера R18 побив російську техніку. Погана видимість не стала цьому на заваді», – йдеться у повідомленні.  

Недержавна організація «Аеророзвідка» була створена волонтерами Майдану та ITшниками ще у 2014 р. і з самого початку війни на Сході України допомагає українським військовим в першу чергу з розвідкою, як і значиться в назві об’єднання. Але останнім часом, крім дронів спостереження та розвідки, в арсеналі «Аеророзвідки» з’явилися й атакуючі дрони – октокоптери R18.

R18 – це дрон вертикального зльоту та посадки, який має вісім підйомних гвинтів, та може нести декілька кілограмів корисного навантаження. R18 – повністю кастомна модель, створена в Україні силами «Аеророзвідки» з використанням вітчизняних та імпортних компонентів.

R18 має радіус дії 4 км, може знаходитися в повітрі близько 40 хвилин і головне, може нести 5 кг вільнопадаючих бомб. У якості бомб використовуються радянські кумулятивні протитанкові гранати РКГ-3, або створені на їх основі зброярами заводу «Маяк» бомби РКГ-1600. Дрон R-18 здатен нести дві бомби/гранати та скидати їх з висоти 100-300 м, зависнувши над ціллю. З використанням бомби РКГ-1600 дрон R18 може уразити ціль у радіусі 1 м з висоти 300 м.

На Запорізькому напрямку бійці ЗСУ встановили камери відеоспостереження, щоб слідкувати за діями ворога


Читайте також:

На Запорізькому напрямку наші бійці затрофеїли нову БМП окупантів, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0