USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області майже 300 осіб звернулися до лікарень з кишковою інфекцією

У Запорізькій області майже 300 осіб звернулися до лікарень з кишковою інфекцією

Минулого тижня в лікарні Запорізької області з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулися 275 осіб.

Рівень захворюваності склав 15,79, що на 44% нижче максимального рівня (максимальний рівень – 28,36). Захворюваність серед організованих дітей склала 11 випадоків.

Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, в цілому по області лабораторно підтверджено 36,6% випадків ГКІ, з них у 34% – ротавірусна інфекція.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію – 24,2%, на молочну продукцію – 20%, на овочі та фрукти – 17%.

При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склали 59%; продуктів, придбаних на встановлених ринках – 13%, на стихійних – 28%.

З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.

0