Жителі Запорізької області продовжують труїтися неякісними продуктами
За останній тиждень в лікарні Запорізької області з підозрою на захворювання на гострі кишкові інфекції (ГКІ) звернулися 168 осіб.
Рівень захворюваності склав 11,4, що на 23,5% нижче максимального рівня (максимальний рівень – 14,9). Захворюваність серед організованих дітей склала 19 випадків.
Як повідомляє прес-служба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, в цілому по області лабораторно підтверджено 36,1% випадків ГКІ, з них у 52,8% – ротавірусна інфекція.
Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на м’ясну продукцію – 20%, на молочну продукцію – 24,7%, на овочі та фрукти – 15,4%, а також на рибну – 5,4%.
При цьому питома вага продуктів домашнього виготовлення (неправильного зберігання) склали 74,6%; продуктів, придбаних на встановлених ринках – 12,3%, на стихійних – 13%.
З метою запобігання захворювань на гострі кишкові інфекції, перш за все, слід дотримуватися правил особистої гігієни, не вживати в їжу недоброякісні продукти, дотримуватися термінів зберігання продуктів, користуватися тільки якісною питною водою.
0