USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області від коронавірусу померла ще 21 людина

У Запорізькій області від коронавірусу померла ще 21 людина

У Запорізькій області коронавірус забрав життя 21 людини.

Про це повідомляють у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Пішли з життя 10 жителів Запоріжжя (10), Бердянська (5), Енергодара (1), а також Бердянського (2), Приморського (2) та Вільнянського (1) районів.

Всього у Запорізькій області зафіксували 3023 летальних випадків.

Переважна більшість померлих – люди похилого віку, які відносились до групи ризику (мали супутні гострі або хронічні серцево-судинні та легеневі патології, вікові порушення з боку серцево-судинної системи, злоякісні новоутворення, цукровий діабет).

Якщо температура тіла підвищиться вище 38 градусів та з’являться сухий кашель, утруднене дихання або ядуха – негайно викликайте «швидку» допомогу.

Нагадуємо, щонайбільш ефективним заходом профілактики є вакцинація. Інші заходи профілактики – дотримання карантинних обмежень, користування засобами індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук.

За останню добу у Запорізькій області зареєстрували 1137 випадків захворювання на COVID-19.

Нагадаємо, з 18 жовтня Запорізька область перейшла до червоної карантинної зони і жорстко посилює заходи обмеження.  Ситуація вкрай важка: в Запоріжжі розгортають додаткові ліжка для пацієнтів з «ковідом».

Ддя перевірки дотримання карантинних обмежень у громадському транспорті та на зупинках, у місцях масового скупчення людей, у магазинах, торговельних центрах, на ринках будуть працювати мобільні групи, у яких братимуть участь правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби, Укртрансбезпеки.

У Запоріжжі міністр охорони здоров’я Ляшко закликав збільшувати темпи вакцинації. Вакцинація є найбільш ефективним заходом профілактики від COVID-19.

Щеплення від коронавірусу практично виключає можливість важкого перебігу хвороби. У Запорізькій області жоден вакцинований пацієнт не потрапив до реанімації з COVID-19.


Читайте також:

При 70% вакцинації населення Україна зможе скасувати карантинні обмеження, – Ляшко

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0