USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області окупанти прикриваються школярами, як «живим щитом»

У Запорізькій області окупанти прикриваються школярами, як «живим щитом»

На окупованій території Запорізької області російські окупанти використовують заклади освіти для прикриття своїх підрозділів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Противник продовжує використовувати заклади освіти на тимчасово захопленій території для прикриття своїх підрозділів. Так, у деяких населених пунктах Василівського району Запорізької області окупанти у будівлях шкіл розмістили особовий склад. При цьому, навчальний процес триває – діти відвідують навчальні заклади», – йдеться у повідомленні.

Як вже писав «Перший Запорізький», російські окупанти традиційно використовують приміщення закладів освіти або соціального спрямування задля розміщення живої сили та військової техніки.

Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій ЗСУ розповідав, що росіяни ховають свою техніку на території медзакладів окупованих населених пунктів Запорізької області. Приміром, у селищі Михайлівка у дворі на території пологового будинку помітили близько п’яти машин російських загарбників.

У Запорізькій області рашисти перетворюють школи та лікарні у свої військові бази

Нещодавно Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо очільниці «министерства образования рф» в Мелітополі Запорізької області Олени Шапурової. Правоохоронці встановили, що зловмисниця підписувала «розпорядження», якими передавала на баланс «мвд рф» будівлі українських навчальних закладів – загальноосвітніх шкіл і коледжів. У подальшому ворог використовував їх для базування особового складу, військової техніки, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань. ​

Яку брехню російська пропаганда просуває у Запорізькій області: огляд 12-16 грудня


Читайте також:

Знищена військова техніка, склади боєприпасів та поранені солдати: втрати окупантів у Запорізькій області

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0