USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області необхідно суттєво наростити темпи вакцинації проти COVID-19, – заступниця міністра

У Запорізькій області необхідно суттєво наростити темпи вакцинації проти COVID-19, – заступниця міністра

У Запорізькій області необхідно суттєво наростити темпи вакцинальної кампанії проти COVID-19.

На цьому під час робочого візиту до Запорізької області наголосила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

За її словами, нарощування темпів вакцинації в регіонах, що потрапили до «червоної зони», допоможе підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності та захистити якомога більше українців від коронавірусної інфекції.

«На сьогодні в Запорізькій області щоденно медики роблять біля 5-7 тисяч щеплень, тоді як відповідно до спроможності регіону їх кількість має бути не менше 11 тисяч на добу. Разом із тим, кількість центрів вакцинації є дуже малою для цього регіону. Тому наступного тижня в області має бути відкрито ще кілька додаткових центрів масової вакцинації. Окрім того, відповідно до наданих рекомендацій має бути покращено роботу вже існуючих центрів і пунктів щеплень», – резюмувала заступниця міністра Марія Карчевич.

Під час візиту до Запоріжжя заступниця міністра перевірила готовність лікарень до нових викликів пандемії та стан ремонтних робіт об’єктів у рамках програми Президента України «Велике будівництво»: в обласній інфекційній клінічній лікарні та обласній клінічній лікарні, міських лікарнях № 7 та № 9 міста Запоріжжя, міській клінічній лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

Більше ніж 2,5 тисячі людей в Запорізькій області за добу отримали вакцину від коронавірусу

Нагадуємо, що вакцинація є найбільш ефективним заходом профілактики від COVID-19. Щеплення від коронавірусу практично виключає можливість важкого перебігу хвороби. У Запорізькій області жоден вакцинований пацієнт не потрапив до реанімації з COVID-19.


Читайте також:

Один з найбільших університетів Запорізької області пішов на дистанційку

Запоріжцям розповіли про нові правила проїзду у громадському транспорті в “червоній” зоні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0